Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Η F1 χρειάζεται δυνατή Ferrari!

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Η F1 χρειάζεται δυνατή Ferrari!

FORMULA 1

Hamilton: Η F1 χρειάζεται δυνατή Ferrari!

FORMULA 1

Ο πρωταθλητής ελπίζει του χρόνου να είναι δυνατή η Scuderia και κατανοεί πλήρως πόσο σημαντικό είναι αυτό για ν’ αντιστραφεί η εικόνα της F1, αλλά και η απήχηση που έχει.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η υβριδική εποχή της F1 και η υπεροχή της μονάδας ισχύος της Mercedes έχει οδηγήσει σε μια προβλέψιμη επαναληψημότητα τα αποτελέσματα και την εξέλιξη των αγώνων. Σημειώστε πως σε σύνολο 34 αγώνων τα ασημί βέλη έχουν κερδίσει στους 28 και η Mercedes έχει πάρει και τις δυο χρονιές, πέρυσι και φέτος το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ταυτόχρονα είναι σχεδόν βέβαιο πως και ο Hamilton θα διατηρήσει τον τίτλο του, πιθανόν η επισφράγιση θα γίνει στο Ώστιν την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Hamilton κατανοεί πλήρως πως χρειάζεται έναν αντίπαλο, δεδομένου πως ο έτερος οδηγός της Mercedes, Nico Rosberg ειδικά από τη στιγμή που έγινε πατέρας δείχνει ανήμπορος να σταθεί σ’ έναν τέτοιο ρόλο. Ο 31χρονος Βρετανός πρωταθλητής του 2008 και του 2014 έχει δώσει πολλές μάχες με τον Vettel από τότε που ήταν σε μικρή ηλικία.

F3, Νόρισρινγκ, μαζί τους ο di Resta

F3, Νόρισρινγκ, μαζί τους ο di Resta

Advertisement
Advertisement

Κατανοεί πως ο συνομήλικος τους Γερμανός είναι ίσως ο πιο ικανός αντίπαλος: «Ο Vettel θα είναι πάντα ένας από τους πιο δυνατούς ανταγωνιστές αλλά και ο Nico θα επανέλθει πιο δυνατός του χρόνου. Όμως το βασικό είναι να μπορούν να μας κοντράρουν οι Ferrari, αυτό θα είναι καλό για το άθλημα. Ελπίζω να έχουμε το προβάδισμα εμείς και να γίνεται μάχη σε κάθε αγώνα».

Αυτή η άποψη αποτελεί κοινό τόπο και για τον διευθυντή αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff: «Η κόντρα Hamilton-Vettel θα μπορούσε να γίνει μια από τις πιο χαρακτηριστικές του αθλήματος. Βρίσκονται βέβαια σε διαφορετικές ομάδες και ο Lewis έχει ήδη ανταγωνισμό εντός της ομάδας μας. Αλλά σίγουρα θα είναι καλό».

Τόσο ο Hamilton όσο και ο Vettel έχουν πετύχει από 42 νίκες στη F1. Ο Vettel είναι ήδη τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ο Hamilton θα πάρει φέτος τον τίτλο για 3η χρονιά.

Advertisement

hamilton-vettel-post-qual640tall