Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Έχουμε μονοθέσιο νικητή!

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Έχουμε μονοθέσιο νικητή!

FORMULA 1

Hamilton: Έχουμε μονοθέσιο νικητή!

FORMULA 1

Ο 29χρονος Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, παραδέχεται πως η Mercedes W05 δείχνει ικανή για τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Αυτός θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μιλώντας σχετικά ο Hamilton που έχει επιλέξει φέτος τον αριθμό 44 για το μονοθέσιο του τόνισε: «Νομίζω ότι είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε για τη Μελβούρνη.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και εγώ ν’ αδημονώ για την πρεμιέρα. Με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει φέτος και τη σκληρή δουλειά όλων των μελών της ομάδας πιστεύω πραγματικά πως φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε τι πραγματικά είμαστε ικανοί να πετύχουμε. Μ’ αυτό το σχόλιο δε θέλω καθόλου να μειώσω την αξία των αντιπάλων μας τους οποίους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσουμε όπως πάντα. Νιώθω όμως πως φέτος έχω τον εξοπλισμό που χρειάζομαι για να πετύχω. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε».

Από την πλευρά του ο έτερος πιλότος της Mercedes, Nico Rosberg, που διατήρησε από πέρυσι τον αριθμό 6 είναι λιγάκι πιο συγκρατημένος. Ο 28χρονος Γερμανός που το 2013 σημείωσε δυο νίκες για λογαριασμό της Γερμανικής εταιρείας σε Μονακό και Βρετανία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Νομίζω πως το χειμερινό πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης πήγε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Με αυτό ως δεδομένο ο πρώτος αγώνας είναι για μας η πρώτη πραγματική ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Οι δοκιμές εξέλιξης δε δίνουν ξεκάθαρη εικόνα ειδικά φέτος με τόσες αλλαγές στους κανονισμούς. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά και να βρεθώ ξανά στο μονοθέσιο σε αγώνα».

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff υπογράμμισε: «Τώρα θα έρθουμε αντιμέτωπο με την πραγματικότητα, στον πρώτο αγώνα της νέας εποχής της F1. Σίγουρα στην ομάδα τον περιμένουμε με ηρεμία και όχι με νεύρα. Μάλλον επικρατεί μια αίσθηση ανακούφισης αφού πλέον τα μονοθέσια μας θα βρεθούν σε συνθήκες αγώνα. Όλοι μας θέλουμε να δούμε που βρισκόμαστε και οι προσδοκίες είναι υψηλές τόσο μέσα στην ομάδα όσο και έξω απ’ αυτή. Παρότι ακόμη δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε στο σύνολο του πακέτου είμαι αισιόδοξος γιατί κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να προετοιμαστούμε για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».