Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hakkinen: Έκανα λάθος με τον Verstappen

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hakkinen: Έκανα λάθος με τον Verstappen

FORMULA 1

Hakkinen: Έκανα λάθος με τον Verstappen

FORMULA 1

Οι σπουδαίες προσωπικότητες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο, φαίνονται και από την ικανότητα που έχουν να παραδέχονται λανθασμένες κρίσεις και να κάνουν αυτοκριτική. Όπως για παράδειγμα ο Mika Hakkinen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε ασκήσει έντονη κριτική στην απόφαση της Scuderia Toro Rosso να εμπιστευτεί το μονοθέσιό της στον Max Verstappen στα 17 του, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δε θα άφηνα έναν τόσο νέο οδηγό να τρέξει στη Formula 1».

Όμως ενάμιση χρόνο, μία νίκη, μερικά ρεκόρ και συνολικά τέσσερα βάθρα μετά, ο νεαρός Ολλανδός κέρδισε την αναγνώριση του Φινλανδού. Σε βαθμό που ο Hakkinen παραδέχθηκε το λάθος του μιλώντας σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Άσσεν.

Advertisement
Advertisement

«Του άσκησα κριτική, θεωρώντας πως ήταν πολύ νέος για να τρέξει στην F1. Όμως χαίρομαι που έκανα λάθος και αυτό ενίσχυσε την άποψη μου πως τα νέα παιδιά είναι πιο έτοιμα για αυτόν τον κόσμο απ’ ότι εμείς στη δική τους ηλικία. Πρέπει να τους αφήνουμε να μιλούν, να ακούμε όσα έχουν να πουν. Όταν εγώ ήμουν 16, 17, έκανα καρτ και υπήρχε τόσο έντονος ανταγωνισμός. Έπρεπε να τα δίνω όλα. Και ένιωθα πως ήμουν έτοιμος για να μονομαχήσω στην κορυφή αλλά κανείς δεν πίστευε πως μπορούσα τόσο νωρίς να βρεθώ στη Formula 1. Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει, βλέπουμε νεότερους ανθρώπους σε κορυφαίες κατηγορίες, σε κάθε σπορ. Όπως και να έχει, αξίζει σεβασμό και είναι σαφές πως ο Max έχει κάνει σπουδαία δουλειά», είπε ο Hakkinen.

verstappen-spain16-g1200