Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Ferrari o Sainz

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Ferrari o Sainz

FORMULA 1

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Ferrari o Sainz

FORMULA 1

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Carlos Sainz Jr για τις σεζόν του 2020 και του 2021.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή και στις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου και ο Ισπανός θα αντικαταστήσει από την επόμενη σεζόν τον Sebastian Vettel, που θα αποχωρήσει από το Μαρανέλο μετά από έξι σεζόν.

«Είμαι πολύ ευτυχής που θα οδηγώ για τη Scuderia Ferrari, ανυπομονώ για το μέλλον μου με την ομάδα. Έχω ακόμα μπροστά μου ένα σημαντικό χρόνο με τη McLaren Racing και περιμένω πως και πως να τρέξω μαζί τους αυτή τη σεζόν», ήταν τα πρώτα, επίσημα αλλά και… διπλωματικά λόγια του Sainz.

Από πλευράς της ιταλικής ομάδας, ο επικεφαλής της Mattia Binotto δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνουμε πως ο Carlos θα ενταχθεί στη Scuderia Ferrari από το 2021. Με πέντε σεζόν στο ενεργητικό του, ο Carlos αποδείχθηκε ιδιαιτέρως ταλαντούχος και έδειξε πως έχει την τεχνική ικανότητα αλλά και τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να ταιριάξει πλήρως στην οικογένειά μας. Ξεκινάμε ένα νέο κύκλο με στόχο την επιστροφή μας στην κορυφή της F1. Θα είναι μακρύ ταξίδι, με δυσκολίες, ειδικά δεδομένης της κατάστασης με τους οικονομικούς περιορισμούς, που φέρνουν ξαφνική διαφοροποίηση δεδομένων και θα απαιτήσουν διαφορετική διαχείριση σε σχέση με το παρελθόν. Πιστεύουμε πως το οδηγικό μας δίδυμο, με το ταλέντο και την προσωπικότητα των Charles και Carlos, που θα είναι και το νεότερο σε ηλικία στα τελευταία 50 χρόνια για τη Scuderia, θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».

Advertisement
Advertisement

Ο Sainz γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1994 στη Μαδρίτη. Έχει λάβει μέρος σε 102 Grand Prix, έχει μαζέψει 267 βαθμούς και έχει ανέβει μία φορά στο βάθρο, πέρυσι στο Grand Prix Βραζιλίας.

Όσο για τη θέση που αφήνει κενή στη McLaren, θα καλυφθεί από τον Daniel Ricciardo.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Είχε «όχι» στη McLaren o Vettel;

Προσπάθησε να κρατήσει τον Sainz η McLaren

Advertisement

Το αιχμηρό σχόλιο του Button για το διαζύγιο Vettel-Ferrari