Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H επιστροφή του Kubica!

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H επιστροφή του Kubica!

FORMULA 1

H επιστροφή του Kubica!

FORMULA 1

Η στιγμή που όλοι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού ονειρεύονταν εδώ και χρόνια, ήρθε. Ο Robert Kubica επιστρέφει, αφού η Renault F1 ανακοίνωσε πως θα οδηγήσει για λογαριασμό της στις δοκιμές της Ουγγαρίας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ο Πολωνός θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της R.S.17 στη δεύτερη ημέρα του τεστ εξέλιξης που θα πραγματοποιηθεί στο σιρκουί του Χανγκαρόρινγκ μετά το Grand Prix. Μία επιλογή πολύ σημαντική σε ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια του 32χρονου να επιστρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκινήτου αθλητισμού.

Κι αυτό διότι με 76 Grand Prix στην πλάτη, δεν θεωρείται rookie άρα αναγκαστικά «στερεί» από τη γαλλική ομάδα μία ημέρα δοκιμών με κάποιον εκ των επίσημων οδηγών της! Πράγμα που δείχνει πόσο σοβαρά παίρνουν αυτό το τεστ που αποτελεί συνέχεια των ιδιωτικών τεστ που προηγήθηκαν και που έδειξαν πως ο Kubica ενδεχομένως να είναι πλέον σε κατάσταση να οδηγήσει ξανά μονοθέσιο Formula 1 σε αγωνιστικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά, 6μιση χρόνια μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Rally Ronde di Andora, τον Φεβρουάριο του 2011, όταν μία μπαριέρα διαπέρασε το Skoda Fabia με το οποίο έτρεχε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο οδηγός από την Κρακοβία επέζησε, με εκτενή όμως τραύματα, ειδικά στο σχεδόν διαλυμένο δεξί του χέρι.

kubica-injured640

Ακολούθησαν πολλές επεμβάσεις, πολλή δουλειά και σύντομα ο Kubica βρέθηκε να κάνει αρχικά καριέρα στο WRC και στη συνέχεια να δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε διάφορες κατηγορίες, σε ένα προσεκτικό πλάνο επιστροφής. Βήμα-βήμα. Έτσι φτάσαμε στη συμμετοχή του στις δοκιμές της επόμενης εβδομάδας.

Advertisement

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζει πως αυτή η δοκιμή δεν πραγματοποιείται με ορίζοντα 2018 αλλά αποτελεί άμεση αξιολόγηση της κατάστασης του Kubica, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει άμεσα τον ανεπαρκή Jolyon Palmer. Αρχής γενομένης από το βελγικό Grand Prix σε ένα μήνα από τώρα. Πράγμα που η Renault διέψευσε αλλά αν όλα πάνε καλά την Τετάρτη (2 Αυγούστου), ίσως αναθεωρήσει…

kubica-spain17-renault-test-c640

Advertisement