FORMULA 1

Στη Sauber o van der Garde

Ελλάδα 19:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Sauber o van der Garde

FORMULA 1

Στη Sauber o van der Garde

FORMULA 1

Η αποχώρηση του Giedo van der Garde από την Caterham επιβεβαιώθηκε από… τη Sauber! Η ελβετική ομάδα είναι ο νέος σταθμός στην καριέρα του Ολλανδού οδηγού που ανέλαβε ρόλο τρίτου οδηγού, πίσω από τους Adrian Sutil και Esteban Gutierrez.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η συμφωνία με τη Sauber αφορά συμμετοχή σε μερικές περιόδους ελεύθερων δοκιμών Grand Prix του 2014. Μιλώντας για τη μεταγραφή του, ο van der Garde δήλωσε: «Θεωρώ πως είναι ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα μου η συμφωνία αυτή. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να εξελίξει το νέο μονοθέσιο. Είμαι οδηγός αγώνων, στόχος μου λοιπόν είναι να αποδείξω στην ομάδα και όλους τους άλλους, πως αξίζω θέση επίσημου οδηγού στη Sauber το 2015».

Ο 27χρονος είχε ρόλο δοκιμαστή το 2007 στη Spyker, το 2008 στη Force India – χρονιά όπου κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 Series. To 2009 μεταπήδησε στο GP2 Series όπου παρέμεινε έως το 2012, πανηγυρίζοντας συνολικά πέντε νίκες. Πρόπερυσι είχε ρόλο τρίτου οδηγού στην Caterham, όπου πέρυσι πήρε «προαγωγή» σε ρόλο επίσημου οδηγού. Ο καλύτερος τερματισμός του ήταν η 14η θέση στην Ουγγαρία. Σε Μονακό και Βέλγιο, κατάφερε να προκριθεί στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τη Sauber, που υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα «αποδέσμευσε» τον ταλαντούχο Robin Frinjs, δεδομένου πως ο ρόλος του δοκιμαστή δεν έχει πια τη σημασία που είχε στο παρελθόν (λόγω των περιορισμένων δοκιμών), προτίμησε έναν οδηγό που μπορεί να ενισχύσει την ομάδα και οικονομικά.