Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γρήγορες αποφάσεις για αλλαγές στην F1

Ελλάδα 5:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γρήγορες αποφάσεις για αλλαγές στην F1

FORMULA 1

Γρήγορες αποφάσεις για αλλαγές στην F1

FORMULA 1

Η Pirelli, αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στο μαγικό κόσμο της Formula 1, ξεκαθάρισε πως προτού δεσμευτεί για επέκταση του συμβολαίου της θέλει να γνωρίζει τι αλλαγές θα γίνουν στους τεχνικούς κανονισμούς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠOΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η F1 κυοφορεί μεγάλες αλλαγές για το 2017 που ανάμεσα σ’ άλλα θα φέρουν  φαρδύτερα μονοθέσια, μεγαλύτερα ελαστικά, μονάδες ισχύος με απόδοση πάνω από 1000PS και σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση των μονοθεσίων. Το θέμα είναι ότι προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ενώ ταυτόχρονα το ενδιαφέρον για το νέο πρωτάθλημα που μόλις ξεκίνησε είναι κατώτερο των προσδοκιών δεδομένης της  συντριπτικής υπεροχής της Mercedes.

Η Pirelli είναι από το 2011 ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 και επιθυμεί έντονα την αύξηση των διαστάσεων των ελαστικών στη F1, μάλιστα πέρυσι έφτιαξε ελαστικά επίδειξης με 18αρες ζάντες που τοποθετήθηκαν στη Lotus. Οι Ιταλοί δεν κρύβουν την επιθυμία τους να μεγαλώσουν σε διαστάσεις τα ελαστικά της F1 που σήμερα τοποθετούνται σε 13αρες ζάντες ώστε να πλησιάσουν τα ελαστικά που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις προθέσεις της Pirelli όσον αφορά στην ανανέωση του αποκλειστικού συμβολαίου με τη F1 και μετά το 2017 ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας Paul Hembery ανέφερε: «Θέλουμε πρώτα να δούμε τα σχέδια για το 2017. Αν είναι να δεσμευτούμε θέλουμε να ξέρουμε σε τι; Για ποιο άθλημα μιλάμε; Προτού δούμε τις αλλαγές και τις αξιολογήσουμε θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει οιαδήποτε συζήτηση στο συμβούλιο των μετόχων. Πως μπορούν να παρθούν αποφάσεις που έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος όταν δε γνωρίζουμε το πλαίσιο. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν οδηγήσουμε τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση. Θέλουν 19αηδες τροχούς ή θα μείνουμε στις ζάντες 13 ιντσών; Εξαρτάται από το σπορ αλλά η αλλαγή χρειάζεται δουλειά και χρόνου. Αν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε αεροδυναμική και απόδοση χρειάζεται να κάνουμε δοκιμές τουλάχιστον 6 μήνες πριν».

Τα ελαστικά του 2015, διακρίνονται από αριστερά: Σκληρή γόμα (πορτοκαλί), μέση γόμα (άσπρο), μαλακή γόμα (κίτρινο), πολύ μαλακή γόμα (κόκκινο), ενδιάμεσα (πράσινο), βρόχινα (μπλε).