Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βραζιλίας, FP1: Τρεις ομάδες στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Βραζιλίας, FP1: Τρεις ομάδες στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου

FORMULA 1

GP Βραζιλίας, FP1: Τρεις ομάδες στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου

FORMULA 1

Παραδοσιακά η Βραζιλία μας προσφέρει εντυπωσιακά Grand Prix και όλα δείχνουν πως και φέτος δεν θα μας απογοητεύσει. Ειδικά η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του προτελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, κρίθηκε στα… χιλιοστά του δευτερολέπτου με ταχύτερο τον Max Verstappen για λογαριασμό της Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Ιντερλάγκος υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία. Παρότι υπήρχε η απειλή βροχής στο δελτίο καιρού, ο ουρανός ήταν καθαρός, η θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 27. Όσο για τα ελαστικά, η Pirelli έφερε για τελευταία φορά φέτος τον συνδυασμό super soft, soft και medium γόμας.

Advertisement
Advertisement

Πρώτος στην πίστα βγήκε ο Daniel Ricciardo που καθώς χρησιμοποιεί νέα μονάδα ισχύος, θα έχει τις αντίστοιχες ποινές θέσεων στο grid και θέλησε να εξασφαλίσει πως θα μπει πρώτος στο ποινολόγιο ώστε να κερδίσει ενδεχομένως θέσεις αν συναντήσουν κι άλλοι οδηγοί ατυχίες.

Στο ξεκίνημα της 90λεπτης διαδικασίας ήταν ο Kimi Raikkonen αυτός που τοποθέτησε τη Ferrari στην κορυφή των χρόνων αλλά σύντομα ο Ricciardo κατέβηκε στο 1.10.139, αμφότεροι με super soft ελαστικά.

Ο Φινλανδός απάντησε αλλά όταν οι Mercedes αποφάσισαν –με καθυστέρηση- να μπουν στο παιχνίδι, ήταν ο συμπατριώτης του Valtteri Bottas αυτός που «προσπέρασε» με διαφορά 34 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Μάλιστα ο Kimi πέρασε μεγάλο μέρος του FP1 στα pit, με τους μηχανκούς του να δουλεύουν πάνω στην SF71-H.

Advertisement

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Lewis Hamilton φάνηκε να βρίσκει έστω και με καθυστέρηση το ιδανικό set-up στη W09, όμως αμέσως ο Verstappen τον εκτόπισε από την κορυφή, ενώ μπροστά του πέρασε πριν το φινάλε και ο Sebastian Vettel.

Ωστόσο, λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου χώριζε τους τρεις, κατά συνέπεια και τις τρεις πρώτες ομάδες. Ο Verstappen συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από το Μεξικό, ο Vettel ήταν 49 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του ενώ ο Hamilton άλλα 47 πιο πίσω.

Οι teammates τους ακολούθησαν με την ίδια σειρά ενώ στο ρόλο των best of the rest ήταν οι δύο οδηγοί της Haas.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

brazil18-fp1-times640