Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP3

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP3

FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP3

FORMULA 1

Διαφορετικό όνομα βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης και της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας, εικοστού και προτελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο Lewis Hamilton τοποθέτησε εαυτόν στην πρώτη θέση, με τον Max Verstappen να τον ακολουθεί από κοντά, σε μία περίοδο χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Σάο Πάολο υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς ξανά με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 38 – πολύ ψηλότερα από χθες που η βροχή είχα αλλάξει τα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Όμως στα πρώτα στάδια της ωριαίας διαδικασίας η δράση ήταν περιορισμένη, με τους κορυφαίους συνδυασμούς να περιμένουν να στρωθεί λάστιχο στην αγωνιστική διαδρομή. Χρειάστηκε να συμπληρώσουμε το 20λεπτο για να δούμε τους συνήθεις πρωταγωνιστές στην κορυφή, με τον Lewis Hamilton ταχύτερο φορώντας τη μαλακή γόμα στη Mercedes W10.

Η απάντηση ήρθε λίγο μετά από τον Max Verstappen που κατέβηκε άλλα δύο δέκατα, στο 1.09.327. Μετά από 35 λεπτά στο FP3 οι Ferrari έβαλαν φρέσκα σετ μαλακής γόμας κι άρχισαν τις προσομοιώσεις κατατακτήριων. Αρχικά ταχύτερος όλων ο Vettel με χρόνο 1.08.664, άμεση η απάντηση του Charles Leclerc που ήταν 53 χιλιοστά πιο γρήγορος.

Advertisement

Ένα τέταρτο πριν το φινάλε ο Hamilton «πυροβόλησε» σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.08.320, με τον Verstappen να τον ακολουθεί, όντας μόλις 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός. Κι αυτές οι επιδόσεις έμελλε να είναι οι κορυφαίες μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Οι Ferrari ακολούθησαν αλλά τρία δέκατα μακριά, με τη Red Bull του Alex Albon στα 8, όπως και η Mercedes του Valtteri Bottas.

Advertisement

Best of the rest αλλά περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Hamilton, ήταν ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso.

Αναλυτικά η κατάταξη: