Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Raikkonen στο FP2

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Raikkonen στο FP2

FORMULA 1

GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Raikkonen στο FP2

FORMULA 1

Μετά την επικράτηση του Sebastian Vettel στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βελγίου, η Ferrari έκανε το δύο στα δύο, αυτή τη φορά με τον Kimi Raikkonen να σημειώνει την καλύτερη επίδοση στο FP2.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η πίστα του Σπα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με αυξημένες θερμοκρασίες σε σχέση με το πρωί. Αυτή του αέρα ήταν στους 17 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος φλέρταρε με τους 30. Όσο για τα ελαστικά, η Pirelli έφερε για τη μάχη των Αρδεννών τη medium, τη soft και τη supersoft γόμα ελαστικών.

Advertisement
Advertisement

Μετά τα προβλήματα που τον κράτησαν θεατή στο FP1, ο Daniel Ricciardo με τη Red Bull ήταν ο πρώτος εκ των κορυφαίων συνδυασμών που βγήκε στην πίστα. Σειρά πήραν οι Φινλανδοί, με τον Raikkonen να δείχνει το δρόμο χρησιμοποιώντας τη soft γόμα, προτού ο Lewis Hamilton κατέβει στο 1.44.369, παρότι είχε τη medium.

Advertisement

Όταν όμως άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων, με τη super soft γόμα, οι μεταξύ τους ρόλοι αντιστράφηκαν. Ήταν ο Iceman αυτός που έδειχνε το δρόμο με τη Ferrari και επίδοση στο 1.43.355, την ώρα που ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν 168 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός.

Advertisement

Χρόνοι που δεν έπεσαν άλλο, με τον Valtteri Bottas να είναι τρίτος με την έτερη Mercedes ενώ ακολούθησε ο Max Verstappen με τη Red Bull, που ήταν σχεδόν επτά δέκατα πίσω από την κορυφαία επίδοση της διαδικασίας. Και πάλι ήταν μπροστά από τον Vettel που έκανε λάθος στη στροφή 14 στον πρώτο του γρήγορο γύρο ενώ ο Ricciardo έμεινε έκτος.

Best of the rest ήταν ξανά η Racing Point Force India, αυτή τη φορά με τον Sergio Perez ενώ στην ουρά της κατάταξης βρέθηκε ξανά ο Stoffel Vandoorne, που παραπονιόταν για τη συμπεριφορά της MCL33, με τη McLaren να σκοπεύει να αλλάξει πάτωμα στο μονοθέσιό του ενόψει των διαδικασιών του Σεαββάτου.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

spa18-fp2-times640