Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Τουρκίας: Ταχύτερος ο Hamilton αλλά pole man ο Bottas

Ελλάδα 8:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Τουρκίας: Ταχύτερος ο Hamilton αλλά pole man ο Bottas

FORMULA 1

GP Τουρκίας: Ταχύτερος ο Hamilton αλλά pole man ο Bottas

FORMULA 1

O Lewis Hamilton επικράτησε στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Τουρκίας, δέκατου έκτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ωστόσο, την pole πανηγύρισε ο teammate του στη Mercedes, Valtteri Bottas, καθώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχει ποινή 10 θέσεων στο grid λόγω αλλαγής κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η βροχή είχε σταματήσει, η πίστα είχε σχεδόν στεγνώσει, έτσι όλοι βγήκαν με σλικ ελαστικά και κυνήγησαν από νωρίς χρόνους, καθώς η βροχή απειλούσε.

Ωστόσο αυτή δεν ήρθε, μάλιστα, στα τελικά στάδια της διαδικασίας είδαμε την κατάσταση του οδοστρώματος να βελτιώνεται. Έτσι όσοι περίμεναν μέχρι τις… καθυστερήσεις για να γράψουν χρόνο, επωφελήθηκαν.

Ανάμεσά τους και ο Mick Schumacher με τη Haas, που προκρίθηκε για δεύτερη μόλις φορά στο Q2, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Daniel Ricciardo, με τη McLaren να βγάζει αρκετά νωρίς τον Αυστραλό για την τελική του προσπάθεια. Μαζί του αποκλείστηκαν οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo, o Nicholas Latifi της Williams και ο Nikita Mazepin με τη Haas

Advertisement

Όσο για την κορυφή, ανήκε στον Hamilton, με τον Max Verstappen μόλις 7 χιλιοστά πίσω του, σε μία διαδικασία όπου είχαμε αρκετά απρόοπτα και εξόδους, δίχως όμως συνέπειες.

To Q2 ξεκίνησε με τον Sergio Perez να χάνει τον έλεγχο στη στροφή 1 αλλά να γλιτώνει τον τοίχο. Ο Charles Leclerc, είχε μία εντυπωσιακή έξοδο στην τελευταία στροφή της πίστας νωρίς στο Q2 και το παράκανε στο ίδιο σημείο λίγο πριν το φινάλε, όμως προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Τον βοήθησε ο Carlos Sainz που του έδωσε tow για να πετύχει τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Όσο για τον Ισπανό, έχοντας αλλάξει εξ ολοκλήρου υβριδική μηχανή, θα εκκινήσει τον αγώνα από την ουρά του grid.

Ταχύτερος ήταν ξανά ο Hamilton που με χρόνο 1.23.082 ήταν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον ανταγωνισμό ενώ στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν η Aston Martin του Sebastian Vettel, η Alpine του Esteban Ocon, η Williams του George Russell που έκανε λάθος στην τελευταία στροφή και η Haas του Schumacher.

Έτσι στην μάχη του Q3 είχαμε δύο Mercedes, δύο Red Bull, δύο AlphaTauri, την Alpine του Fernando Alonso, τη Ferrari του Leclerc, την Aston Martin του Lance Stroll και τη McLaren του Lando Norris.

Στην πρώτη ζαριά, ο Bottas σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.23.071 με τον Hamilton 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά, τον Verstappen στα δυο δέκατα και τον Pierre Gasly στα τέσσερα.

Στη δεύτερη ζαριά οι χρόνοι βελτιώθηκαν αλλά το Top3 δεν άλλαξε. Ο Hamilton ήταν πρώτος με επίδοση 1.22.868, ο Bottas ήταν 0.130 πίσω του αλλά λόγω της ποινής του Βρετανού, ο Φινλανδός θα είναι στην pole και θα μοιραστεί την πρώτη σειρά του grid με τον Verstappen.

Πίσω τους θα είναι οι Leclerc-Gasly, στην τρίτη σειρά οι Alonso-Perez ενώ ο Hamilton θα εκκινήσει ενδέκατος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το GP όπου μια βροχή θα μας… Sochi (video)

Ποινή για αλλαγή κινητήρα στον Hamilton, αλλάζουν οι ισορροπίες στην Τουρκία (vid)

Όλο και πιο κοντά στην F1 η Audi και η Porsche