Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης: Ταχύτερος ο Raikkonen FP2

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Σιγκαπούρης: Ταχύτερος ο Raikkonen FP2

FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης: Ταχύτερος ο Raikkonen FP2

FORMULA 1

Αλλαγή φρουράς είχαμε στην κορυφή στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Σιγκαπούρης, που αποτελεί τον δέκατο-πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Αυτή τη φορά οι Red Bull περιορίστηκαν στις θέσεις 3 και 4, με τον Kimi Raikkonen να τοποθετεί εαυτόν στην κορυφή της λίστας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε αντίθεση με το FP1, στη Μαρίνα Μπέι ο ήλιος είχε δύσει. Η θερμοκρασία αέρα δεν είχε μειωθεί ιδιαίτερα αφού ήταν στους 30 βαθμούς Κελσίου, όμως αυτή του οδοστρώματος είχε πέσει στους 34. H Pirelli έχει διαθέσιμες αυτό το Σαββατοκύριακο τις εξής γόμες: hyper soft, ultra soft και soft.

Έχοντας χρησιμοποιήσει μόνο την hyper soft στο FP1, η Ferrari έβγαλε και τους δύο οδηγούς της στην πίστα με την ultra και με αυτή ο Kimi Raikkonen έδειξε από νωρίς το δρόμο.

Όσο για απρόοπτα, ξεκίνησαν νωρίς με τον Sergey Sirotkin να έχει έξοδο χωρίς συνέπειες στη στροφή 8. Αμέσως μετά τον μιμήθηκε ο Lewis Hamilton που βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 14 για να αποφύγει σύγκρουση με τη Ferrari του Sebastian Vettel που πήγαινε αρκετά αργά.

Η συμπλήρωση μισής ώρας είδε τους κορυφαίους συνδυασμούς να βάζουν τα hyper soft ελαστικά, με τον Bottas να περνάει προσωρινά στην κορυφή, καθώς ο teammate του, Lewis Hamilton, τον εκτόπισε άμεσα. Αλλά ούτε κι αυτός χάρηκε πολύ την πρώτη θέση αφού ο Raikkonen τους εκτόπισε σταματώντας τα χρονόμετρα στο. 1.38.699 – 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάτω από την επίδοση του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Βρετανός προσπάθησε να απαντήσει αλλά ένα λάθος στη στροφή 1 τον εκνεύρισε. Ωστόσο, ακόμα πιο εκνευρισμένος ήταν ο αντίπαλος του στη μάχη του τίτλου, ο Vettel. Ο Γερμανός είχε μία επαφή με τον τοίχο και αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pit χάνοντας χρόνο. Περισσότερο απ’ όσο θα ήθελε, μιας και αντιμετώπιζε και πρόβλημα διαρροής ψυκτικού υγρού, με αποτέλεσμα να μη βγει ξανά στην πίστα.

Κι ενώ πηγαίναμε προς το τέλος χωρίς αξιοσημείωτα, ήρθε ο Marcus Ericsson για να… ζωηρέψει λίγο την κατάσταση, χάνοντας τον έλεγχο της Alfa Romeo Sauber στη στροφή 5. Ήταν όμως τυχερός καθώς απέφυγε τις μπαριέρες.

Έτσι λοιπόν, ο Raikkonen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, όντας 0.011 μπροστά από τον Lewis Hamilton και μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τις Red Bull. Σε μία ημέρα, που δεν κύλησε ιδανικά για τον Vettel. Η συνέχεια αύριο στη 1 το μεσημέρι, με τη διεξαγωγή του FP3.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

singapore-rd15-fp2-times640