Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP2

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP2

FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP2

FORMULA 1

Μπορεί στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ρωσίας ο Charles Leclerc να ήταν μπροστά από τον Max Verstappen, ωστόσο οι ρόλοι αντιστράφηκαν στη δεύτερη περίοδο!

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Red Bull Racing σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.33.162 και ήταν 0.335sec μπροστά από τον ομόλογό του στη Scuderia Ferrari στο φινάλε της δράσης της Παρασκευής στην πίστα του Σότσι, εκεί όπου φιλοξενείται ο δέκατος-έκτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η όμορφη παραλιακή πόλη της Μαύρης Θάλασσας υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 27.

Στα πρώτα στάδια του FP2, όταν οι συνήθεις πρωταγωνιστές χρησιμοποιούσαν τη μέση γόμα, ταχύτερος όλων ήταν ο Lewis Hamilton για λογαριασμό της Mercedes, όντας μόλις 1 χιλιοστό μπροστά από τον Leclerc.

Όμως ο Μονεγάσκος που ήταν από τους πρώτους που έβαλαν τη μαλακή γόμα, κατέβηκε στο 1.33.497. Ακριβώς στα μισά της 90λεπτης διαδικασίας εκτοπίστηκε από τον Verstappen που σημείωσε επίδοση που δεν βρήκε αντίπαλο μέχρι τέλους. Κι αυτό παρότι ο Ολλανδός παραδέχθηκε πως στον τελευταίο τομέα της πίστας έκανε λάθη.

Advertisement

Όλα αυτά σε ένα αγωνιστικό τριήμερο χαμηλών προσδοκιών για τους ταύρους αφού χρησιμοποιούν το νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) της Honda και θα έχουν ποινές στο grid της Κυριακής.

Advertisement

Παρότι οι δύο πρώτοι δεν βελτίωσαν περισσότερο τους χρόνους τους, οι Mercedes κινήθηκαν ταχύτερα στη συνέχεια, με τον Valtteri Bottas μπροστά από τον Lewis Hamilton, ωστόσο 6 και 8 δέκατα πίσω από τον Verstappen.

Ακόμα πιο πίσω ήταν η δεύτερη Ferrari με τον Sebastian Vettel ενώ «best of the rest» ήταν ο Pierre Gasly με τη Toro Rosso. Απών από το μεγαλύτερο κομμάτι του FP2 ήταν ο Alex Albon με τη δεύτερη Red Bull, καθώς ένα βίαιο πέρασμα πάνω από κερμπ προκάλεσε διαρροή λαδιού. Χρειάστηκε να αλλάξει πάτωμα καθώς υπήρχε ρωγμή και επέστρεψε στην πίστα λίγο πριν το φινάλε.

Εκεί ο Ταϊλανδός οδηγός παραλίγο να έχει ένα σοβαρό ατύχημα στη στροφή 3, όταν δεν είδε τον Hamilton που ερχόταν με πολλά χιλιόμετρα και πρόλαβε οριακά να τον αποφύγει.

Αναλυτικά η κατάταξη: