Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Bottas στο επεισοδιακό FP1 (vid)

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Bottas στο επεισοδιακό FP1 (vid)

FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Bottas στο επεισοδιακό FP1 (vid)

FORMULA 1

H πίστα του Σότσι που φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο τον μαγικό κόσμο της Formula 1, είναι από τις αγαπημένες του Valtteri Bottas – πράγμα που επιβεβαιώθηκε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός οδηγός σημείωσε εκεί την πρώτη από τις οκτώ νίκες της καριέρας του, έχει πάρει pole position, έχει ανέβει στο βάθρο τόσο ως οδηγός της Williams όσο και της Mercedes και γενικά… βολεύεται στη διαδρομή που απλώνεται εντός των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του τουριστικού θερέτρου της μαύρης θάλασσας.

Έτσι και στο FP1 του φετινού ρωσικού Grand Prix, που αποτελεί τον δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος – μία 90λεπτη περίοδο που είχε πολλά απρόοπτα, εξόδους και ατυχήματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Advertisement
Advertisement

Με τον ήλιο να λάμπει στο Σότσι, οι Mercedes βγήκαν από νωρίς στην πίστα και έδωσαν το ρυθμό, με τον Bottas ταχύτερο του Lewis Hamilton. Όμως η συμπλήρωση μισής ώρας βρήκε τον Max Verstappen στην κορυφή της κατάταξης, με τον οδηγό της Red Bull Racing να είναι ταχύτερος όλων με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli.

Κάπου εκεί οι W11 «φόρεσαν» τη μαλακή γόμα και με αυτή ο Bottas κατέβηκε στο 1.34.923, επίδοση που έμελλε να είναι και η ταχύτερη της περιόδου. Ο Hamilton δεν ολοκλήρωσε τον αντίστοιχο, γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα, καθώς ο Carlos Sainz έχασε το πίσω μέρος της McLaren στην αριστερή στροφή 7, χτύπησε στις μπαριέρες και έχασε την πίσω αεροτομή.

Advertisement

Λίγο αργότερα ο τοπικός ήρωας Daniil Kvyat έχασε τον έλεγχο της AlphaTauri στη στροφή 15 και αυτά έφεραν καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Όταν είχαμε πάλι πράσινη σημαία, οι Mercedes έβαλαν ξανά πιο σκληρές γόμες και είχαν αμφότερες τις «στιγμές» τους, με τον Hamilton να βγαίνει εκτός στη στροφή 2 και τον Bottas στη στροφή 13.

Με τη συμπλήρωση 53 λεπτών είχαμε κόκκινη σημαία, με υπαίτιο τον Nicholas Latifi. Ο οδηγός της Williams έχασε το πίσω μέρος στη στροφή 10, με το μονοθέσιό του να καρφώνεται στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Ο Καναδός δεν τραυματίστηκε αλλά η δράση σταμάτησε για ένα δεκάλεπτο.

Στο τελευταίο κομμάτι του FP1, ο Daniel Ricciardo της Renault και ο Verstappen, έβαλαν τη μαλακή γόμα και πλαισίωσαν τον Bottas στο Top-3, με τις δύο Racing Point να ακολουθούν.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του χάους του Μουτζέλο

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

Ο Stefano Domenicali θα αναλάβει ρόλο CEO της F1!