Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μονακό: Νίκη Rosberg, εμφύλιος στις Mercedes!

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μονακό: Νίκη Rosberg, εμφύλιος στις Mercedes!

FORMULA 1

GP Μονακό: Νίκη Rosberg, εμφύλιος στις Mercedes!

FORMULA 1

Μία πολύ σημαντική νίκη στη μάχη του φετινού παγκόσμιου τίτλου πήρε στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο ο Nico Rosberg! Ο teammate του στη Mercedes, Lewis Hamilton, ακολούθησε κρατώντας πίσω του τη Red Bull του Daniel Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

O Γερμανός διατήρησε το προβάδισμα στην εκκίνηση και παρά την πίεση του Hamilton σ’ όλο τον αγώνα δεν έκανε πουθενά το μοιραίο λάθος που θα έδινε την ευκαιρία στο Βρετανό να απειλήσει για κάτι παραπάνω. Η γλώσσα του σώματος ανάμεσά τους στο βάθρο δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Η προσωπική τους σχέση έχει πλέον καταστραφεί. Ο Χάμιλτον δε συνεχάρη το Rosberg για τη νίκη του, ο Rosberg δεν του έριξε ούτε ματιά και είναι σίγουρο πως τα πνεύματα στην απενημέρωση δε θα είναι ανάλογα του διθυραμβικού 1 -2 για τέταρτο συνεχή αγώνα.

Το GP του Μονακό ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο την κόντρα τους. Ο Γερμανός το Σάββατο πήρε την pole αλλά το λάθος που έκανε στο φινάλε προφανώς ο Hamilton το θεώρησε εσκεμμένο. Ο αγώνας ανάμεσά τους διεξήχθη με μεγάλη ένταση, τελικά τερμάτισαν όπως εκκίνησαν από την πρώτη και δεύτερη θέση αλλά από κει και πέρα ούτε βλέμμα. Στο βάθρο τα πνεύματα ήταν τεταμένα και ούτε οι ασπασμοί της πριγκίπισσας Charlene δεν στάθηκαν ικανοί να αποσυμφορήσουν την ένταση. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Hamilton ακούστηκε πολλάκις να διαμαρτύρεται στην ομάδα για τη στρατηγική, τα ελαστικά, την ποιότητα της πληροφορίας, το ERS. Μέχρι και για το αριστερό του μάτι διαμαρτυρήθηκε προς ώρας. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στο Ricciardo που ακολουθούσε να κολλήσει πίσω του. Τελικά ο Ricciardo έφερε τη Red Bull στο βάθρο, τη στιγμή που ο Vettel με την άλλη Red Bull εγκατέλειψε.

Advertisement
Advertisement

Συγκρούσεις, έξοδοι, λάθη, αστοχίες κινητήρων και προσπεράσματα συνέθεσαν ένα δραματικό GP όπως μας έχει συνηθίσει το Μονακό. Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Ricciardo να ξεκινά πολύ άσχημα, το Raikkonen να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία του Alonso πίσω του και να στρίβει 4ος πίσω από το Vettel. Πολύ σύντομα ο Γερμανός εγκατέλειψε με πρόβλημα στο ERS και ο Φινλανδός βρέθηκε 3ος δείχνοντας πως έχει τη δυναμική να διεκδικήσει για πρώτη φορά φέτος θέση στο βάθρο. Μια επαφή όμως με τη Marussia του Chilton σ’ ένα ντουμπλάρισμα τον υποχρέωσε σ’ ένα επιπλέον πιτ στοπ που οριοθέτησε τις ελπίδες του.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε για πρώτη φορά στον 1ο γύρο λόγω της σύγκρουσης των Perez και Button ενώ εμφανίστηκε για 2η φορά λίγο πριν το μέσο του αγώνα και μέχρι οι αγωνοδίκες να απομακρύνουν τη Sauber του Sutil που έχασε τον έλεγχο στα φρένα στην έξοδο του τούνελ.

Ο Alonso διέσωσε τιμή της Ferrari, τερματίζοντας 4ος χωρίς να απειληθεί ή να απειλήσει σε κάποιο σημείο του αγώνα. Στην Ιταλική ομάδα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην αναβάθμιση της μονάδας ισχύος που θα παρουσιάσουν στον επόμενο αγώνα. Έγραψε ιστορία ο Jules Bianchi που έδωσε στη Marussia τους πρώτους βαθμούς στην ιστορία της.

Advertisement

Με την 2η συνεχή του νίκη στο Μονακό, και δεύτερη φετινή ο Rosberg έφτασε στους 122 βαθμούς 4 περισσότερους από το Hamilton. Επόμενος αγώνας του Αγίου Πνεύματος, το Καναδικό GP.

Μιλώντας μετά το φινάλε ο Rosberg έριξε λάδι στη φωτιά: «Είναι μια ιδιαίτερη νίκη, γιατί ο Lewis είχε πάρει φόρα και έπρεπε να την ανακόψω, τα κατάφερα αυτό το Σαββατοκύριακο».

Advertisement

Από την πλευρά του ο Hamilton στάθηκε στο πρόβλημα με το μάτι του στους τελευταίους γύρους: «Περνούσε αέρας από τη ζελατίνα, σε κάποιο σημείο πλησίασα το Nico και βρέθηκε κάποιο σκουπίδι στο μάτι μου. Οδηγούσα με το ένα μάτι, κάτι σχεδόν αδύνατον. Στις αργές στροφές έκλεινα το μάτι τελείως και αυτό ήταν χειρότερο, ευτυχώς καθάρισε ξαφνικά στους 5 τελευταίους γύρους και κατάφερα να διατηρηθώ εμπρός από το Daniel».

Η κατάταξη του GP Μονακό:

1. Nico Rosberg Mercedes 1h49m27.661s
2. Lewis Hamilton Mercedes 9.210s
3. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault +9.614s
4. Fernando Alonso Ferrari +32.452s
5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes -1 γύρο
6. Jenson Button McLaren-Mercedes -1 γύρο
7. Felipe Massa Williams-Mercedes -1 γύρο
8. Romain Grosjean Lotus-Renault -1 γύρο
9. Jules Bianchi Marussia-Ferrari -1 γύρο
10. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes -1 γύρο
11. Marcus Ericsson Caterham-Renault -1 γύρο
12. Kimi Raikkonen Ferrari -1 γύρο
13. Kamui Kobayashi Caterham-Renault -3 γύρους
14. Max Chilton Marussia-Ferrari -3 γύρους

Advertisement