Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μεξικού: Ο Verstappen ταχύτερος και στο FP2

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Μεξικού: Ο Verstappen ταχύτερος και στο FP2

FORMULA 1

GP Μεξικού: Ο Verstappen ταχύτερος και στο FP2

FORMULA 1

Η κυριαρχία της Red Bull Racing στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix Μεξικού, δέκατου-ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, συνεχίστηκε και στο FP2. O Max Verstappen έκανε το 2 στα 2 (αν και δεν απέφυγε τα προβλήματα), με τον Daniel Ricciardo να τον πλαισιώνει.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η καλοκαιρία συνεχίστηκε στην Πόλη του Μεξικού, με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 24 πλέον βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος στην πίστα Hermanos Rodriguez είχε ανέβει στους 47 – δηλαδή πολύ υψηλότερα από το FP1.

Η Ferrari έβγαλε από νωρίς του οδηγούς της στην πίστα, με super soft ελαστικά – η Pirelli έχει φέρει ακόμα την ultra soft και τη hyper soft γόμα. Παρά την κοινή στρατηγική στους «κόκκινους», η Mercedes έβγαλε τον Lewis Hamilton με super soft ενώ τον Valtteri Bottas με ultra.

Είδαμε αρκετούς οδηγούς να εναλλάσσονται στην κορυφή αλλά με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, ήταν ο ταχύτερος οδηγός του FP1, ο Max Verstappen που κατέβηκε στο 1.17.437.

Advertisement

Επίδοση που κράτησε τον Ολλανδό στην κορυφή μέχρι τα μισά της διαδικασίας αν και η αμέσως καλύτερη ήρθε πάλι από τον οδηγό της Red Bull! Κατέβηκε στο 1.16.720 και ήταν 1.3 δευτερόλεπτα κάτω από τον Hamilton, παρότι είχαν τον ίδιο τύπο ελαστικών! Ενδεικτικό του πόσο φαίνεται να έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στο συγκεκριμένο πεδίο μάχης.

Προφανώς δεν θα είναι έτσι η διαφορά στις κατατακτήριες και τον αγώνα αλλά είναι σαφές πως η Red Bull είναι πολύ δυνατή αυτό το τριήμερο ενώ η Mercedes αντιμετωπίζει προβλήματα. Ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του παγκόσμιου πρωταθλητή στο team radio όπου είπε στο μηχανικό του: «Κάτι δεν πάει καλά με το μονοθέσιο».

Advertisement

Ο Ricciardo προσπάθησε να απαντήσει αλλά ήταν 153 χιλιοστά πίσω από τον teammate του, λίγο πριν βαρέσουν πάλι καμπανάκια στην RB14, καθώς στο τιμόνι του είχε προειδοποιητικά μηνύματα για υπερθέρμανση της υβριδικής μηχανής του.

Δεν του συνέβη κάτι μέχρι το τέλος του FP2, συνέβη όμως στον Verstappen που δέκα λεπτά πριν το φινάλε είδε τα πάντα στην RB14 να σβήνουν.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως η Renault ήταν πάλι εξαιρετικά δυνατή, με τον Carlos Sainz τρίτο και τον Nico Hulkenberg πέμπτο. Ανάμεσά τους ήταν η Ferrari του Sebastian Vettel, με τον Hamilton μόλις έβδομο – πίσω και από την Toro Rosso του Brendon Hartley.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

mex18-fp2-times640