Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: Pole για Bottas, ελάχιστες οι διαφορές

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μ. Βρετανίας: Pole για Bottas, ελάχιστες οι διαφορές

FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: Pole για Bottas, ελάχιστες οι διαφορές

FORMULA 1

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, με 183 χιλιοστά να χωρίζουν τους τέσσερις πρώτους και την pole να κρίνεται υπέρ του Valtteri Bottas για μόλις 6!

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός επέστρεψε στις pole μετά τη Βαρκελώνη ενώ η Mercedes έκανε lock out στην πρώτη σειρά του grid, με τον Lewis Hamilton να τον πλαισιώνει. Ο Charles Leclerc βρέθηκε μία ανάσα από το να τους εκτοπίσει αλλά ηττήθηκε στο τέλος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το σιρκουί του Νορθάμπτονσιρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς ξανά με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 31. Όμως αυτή τη φορά χωρίς βροχή. Στη διάθεσή τους ως σκληρή, μέση και μαλακή γόμα, έχουν τις C1, C2 και C3 αντίστοιχα, με την Pirelli να φέρνει τις πιο σκληρές επιλογές στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Το Q1 ξεκίνησε με τη Ferrari να επιλέγει ενδιάμεσα ελαστικά για τους οδηγούς της και μπορεί ο Lewis Hamilton να ήταν ταχύτερος με επίδοση 1.25.513, όμως η δική του ήρθε με τη μαλακή γόμα ενώ ο Charles Leclerc ήταν μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός με τη μέση! Με μόλις 3 δέκατα να χωρίζουν τους έξι οδηγούς των «μεγάλων» ομάδων.

Όσο για τη μάχη της ουράς, εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, τους δύο οδηγούς της Williams, εκτός συνέχειας έμειναν ακόμα ο Kevin Magnussen με τη Haas (για 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου!), o Daniil Kvyat με τη Scuderia Toro Rosso (για 72 χιλιοστά) και ο Lance Stroll με τη Racing Point.

Advertisement

Στο Q2 η Ferrari φάνηκε να μοιράζει τις στρατηγικές της αλλά στο τέλος έβαλε και ο Leclerc τη μαλακή γόμα. Με αυτή ήταν ταχύτερος όλων, με αυτή ο Vettel κατάφερε να προκριθεί έστω και στις… καθυστερήσεις. Αντίθετα, οι Mercedes/Red Bull που τον ακολούθησαν, έκαναν τους καλύτερους χρόνους τους με τη μέση.

Στην ουρά, οι πεντάδα αποκλεισμού αποτελούνταν από τις δύο Alfa Romeo, τη McLaren του Carlos Sainz, τη Haas του Romain Grosjean και τη Racing Point του Sergio Perez.

Έτσι στη μάχη της pole προκρίθηκαν οι δύο Ferrari, οι δύο Mercedes, οι δύο Red Bull, οι δύο Renault, η McLaren του Lando Norris και η Toro Rosso του Alex Albon. Στην πρώτη ζαριά ήταν ο Bottas αυτός που σημείωσε την καλύτερη επίδοση, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.25.093, αρκετά κάτω δηλαδή από το προηγούμενο ρεκόρ πίστα.

Ο Hamilton ήταν 0.252 πιο αργός έχοντας κάνει λάθος στη Μπρούκλαντ, ο Verstappen 0.390, ο Leclerc 0.523 και ο Gasly μπροστά από τον Vettel! Όμως το θρίλερ κορυφώθηκε στις δεύτερες προσπάθειες. Ο Bottas δεν βελτίωσε την επίδοση του, ο Hamilton βελτίωσε αλλά ήταν μόλις 6 χιλιοστά μακριά, ο Leclerc ήταν ταχύτερος μέχρι το sector 2 αλλά τελικά υστέρησε κατά 79 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Έτσι ο Φινλανδός πανηγύρισε την τέταρτη φετινή pole σε δέκα μάχες κατατακτήριων.

Δίπλα στη Ferrari του Leclerc στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα είναι η Red Bull του Max Verstappen που ήταν μόλις ένα δέκατο πιο πίσω ενώ ο Gasly ήταν ταχύτερος του Vettel, με τον Γερμανό να έχει ένα δύσκολο απόγευμα.