Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: Hamilton Vs Raikkonen στο FP3

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μ. Βρετανίας: Hamilton Vs Raikkonen στο FP3

FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: Hamilton Vs Raikkonen στο FP3

FORMULA 1

Σε μονομαχία για δύο εξελίχθηκε η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, που αποτελεί τον δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Προς τέρψη των Άγγλων στις κερκίδες του Σίλβερστοουν, ο Lewis Hamilton ήταν οριακά ταχύτερος του Kimi Raikkonen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

H πίστα του Νορθάμπτονσαϊρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 43.

Max Verstappen και Romain Grosjean που έχασαν πολύ χρόνο την Παρασκευή βγήκαν νωρίς-νωρίς στην πίστα αλλά η δράση σταμάτησε πριν συμπληρώσουμε 15 λεπτά. Η εμπρός αριστερά ανάρτηση της Toro Rosso του Brendon Hartley κατέρρευσε ενώ προσέγγιζε τη στροφή Brooklands.

H έξοδός του ήταν με πολλά χιλιόμετρα αλλά ευτυχώς ο οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία ήταν καλά, αν και μεταφέρθηκε προληπτικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Το ατύχημα αυτό προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας αν και στα ελεύθερα δοκιμαστικά, αυτό δεν σταματά το χρονόμετρο.

Φτάσαμε στα μισά της ωριαίας διαδικασίας προτού δούμε πράσινη σημαία, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να προσπαθήσουν όλοι να συμπυκνώσουν τα προγράμματα προετοιμασίας τους ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών και του αγώνα.

Advertisement

Πριν τη διακοπή ήταν ο Raikkonen αυτός που είχε σημειώσει τον ταχύτερο γύρο με τη Ferrari αλλά σύντομα ήταν ο Hamilton αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή της βαθμολογίας, αμφότεροι με τη soft γόμα ελαστικών της Pirelli (διαθέσιμες είναι ακόμα η medium και η hard). Και αμφότεροι βελτίωσαν ακόμα περισσότερο τους χρόνους τους, με τον Hamilton στο 1.26.772 και τον Raikkonen 93 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Και μετά το χάος. Ο Valtteri Bottas ήταν τρίτος αλλά έξι δέκατα πιο πίσω, ο Sebastian Vettel τέταρτος αλλά 1.1 δευτερόλεπτο πιο μετά έχοντας κάνει μόλις οκτώ γύρους στο FP3. Ο Γερμανός παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον αυχένα του.

Οι δύο Red Bull ήταν 1.2 δευτερόλεπτα μακριά από την καλύτερη επίδοση της διαδικασίας.

Best of the rest ήταν ο Charles Leclerc με τη Sauber, που πλασαρίστηκε μπροστά από τις δύο Haas και τον teammate του, Marcus Ericsson. Μεταφράζοντας το, όλα τα μονοθέσια με υβριδικές μηχανές της Ferrari ήταν στη δεκάδα!

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP-GB18-fp3-times640

Η μάχη της Pole Position αρχίζει στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.