Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Λας Βέγκας: Ο πιο κρύος αγώνας όλων των εποχών;

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Λας Βέγκας: Ο πιο κρύος αγώνας όλων των εποχών;

FORMULA 1

GP Λας Βέγκας: Ο πιο κρύος αγώνας όλων των εποχών;

FORMULA 1

Θα περίμενε κανείς ότι εν όψει της επιστροφής της F1 στο Βέγκας η «θερμοκρασία» θα ανέβαινε. Ωστόσο μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η πόλη να βρίσκεται στην έρημο της Νεβάδα και αυτό να προϊδεάζει τους πάντες για θερμοκρασίες Κατάρ ή Μπαχρέιν. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Όπως είναι γνωστό, οι μεταβολές της θερμοκρασίας στις ερήμους είναι ακραίες. Ιδίως τον Νοέμβριο σε μία έρημο όπως αυτή της Νεβάδα η οποία βρίσκεται σε σχετικά υψηλό γεωγραφικό πλάτος. Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι η διεξαγωγή των κατατακτήριων στις 00:00 τοπική ώρα. Πολύ πιο αργά από οπουδήποτε αλλού.

Advertisement
Advertisement

Τα μετεωρολογικά προγνωστικά κάνουν λόγο για ατμοσφαιρική θερμοκρασία 10° Κελσίου τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και της Κυριακής. Το πρόβλημα είναι προφανές. Οι οδηγοί θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να φέρουν τα ελαστικά τους σε θερμοκρασία λειτουργίας. Ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Η χάραξη της πίστας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Μεγάλες ευθείες οδηγούν σε αργές στροφές. Και με την θερμοκρασία των ελαστικών να πέφτει, έτσι κι αλλιώς, στις ευθείες, η αίσθηση των οδηγών κατά το φρενάρισμα μπορεί να θυμίζει… πατινάζ!

Αμέλεια;

Advertisement

Αυτή είναι μία τεράστια πρόκληση τόσο για την Pirelli όσο και για τις ομάδες. Δεν θα έπρεπε να αποκλειστούν πολλές εκπλήξεις λόγω των καιρικών συνθηκών. Κάνει εντύπωση, πάντως, η παραδοχή του Ρος Μπρον ότι οι υπεύθυνοι του σπορ δεν έλαβαν καν υπόψη τους αυτά τα δεδομένα κατά τον καταρτισμό του προγράμματος.

Advertisement

Για την ιστορία ο πιο κρύος αγώνας F1 ήταν εκείνος του 1978 στο Μόντρεαλ. Επρόκειτο για το παρθενικό GP στο Νησί της Παναγίας, εκεί όπου διεξάγεται μέχρι και σήμερα. Ο αγώνας έγινε Οκτώβριο μήνα και το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τους 5° Κελσίου ενώ στο τέλος έπεσε και… χιόνι!

Τον αγώνα είχε κερδίσει ο Ζιλ Βιλνεβ, του οποίου το όνομα φέρει η πίστα σήμερα, προκαλώντας φρενίτιδα στους Καναδούς συμπατριώτες του. Λόγω του κρύου οι οδηγοί εμφανίστηκαν στο podium με βαριά ένδυση όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία παραπάνω. Θα ζήσουμε παρόμοιες στιγμές, άραγε, και στο Βέγκας φέτος;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Μεγαλύτερος ο αντίκτυπος της F1 στο Vegas από ότι του Super Bowl!
Η απεργία που απειλεί το GP στο Βέγκας
Ferrari: Με επετειακό livery στο Βέγκας!