Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά: Άνετη νίκη Vettel

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Καναδά: Άνετη νίκη Vettel

FORMULA 1

GP Καναδά: Άνετη νίκη Vettel

FORMULA 1

Ο έβδομος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος δεν είχε τη δράση και τις ανατροπές στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο Καναδάς, με τον Sebastian Vettel να μετατρέπει άνετα την pole position σε μία πολύ σημαντική νίκη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari κατάφερε έτσι να προσπεράσει στη βαθμολογία τον Lewis Hamilton, αφού πήρε 15 πόντους περισσότερους από τον  πέμπτο στο Μοντρεάλ Lewis Hamilton. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Valtteri Bottas για λογαριασμό της Mercedes και ο Max Verstappen για λογαριασμό της Red Bull Racing.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Μοντρεάλ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 40. Ακόμα ψηλότερα ήταν την ώρα που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, με τον Verstappen να πετάγεται από την 3η θέση επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τη hyper soft γόμα, όμως στη στροφή 2 ο Bottas ανέκτησε τη θέση του. Κι ενώ η εκκίνηση ήταν «καθαρή», φτάνοντας στη στροφή 5 είχαμε χάος!

O Lance Stroll έχασε το πίσω μέρος της Williams στριμώχνοντας τη Toro Rosso του Brendon Hartley στον τοίχο, με καταστροφικές συνέπειες και για τους δύο. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε εύλογα την εμφάνισή του και έμεινε εντός πίστας μέχρι το τέλος του τέταρτου γύρου. Όταν είχαμε πάλι δράση, είχαμε και απρόοπτο, με τον Perez να έχει επαφή με τον Sainz, ακολουθώντας στη συνέχεια εντυπωσιακή πορεία αλλά χωρίς να υπάρξει περαιτέρω δράμα.

Ο Sebastian Vettel διαχειριζόταν με άνεση το προβάδισμά του, με τον Bottas να μην τον απειλεί αλλά και να μην απειλείται από τον Verstappen που στον γύρο 17, μπήκε στα pit. Στον ίδιο γύρο με τον Hamilton παρότι ο Ολλανδός είχε hyper soft ελαστικά ενώ ο Βρετανός ultra soft.

Τους ακολούθησε ένα γύρο μετά ο Daniel Ricciardo, με το overcut να τον φέρνει μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή! Και οι τρεις, έβαλαν τη super soft γόμα που αποδείχθηκε πως ήταν η επιλογή όλων των κορυφαίων συνδυασμό για το δεύτερο stint.

Αρκετά αργότερα, στον 37ο γύρο, ήρθε η ώρα του Bottas να αλλάξει ελαστικά, με τη Ferrari να αντιδρά άμεσα και να φωνάζει τον Vettel στα pit στον επόμενο γύρο. Το pit stop του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν άνευ προβλημάτων και ουσιαστικά, κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Ο Γερμανός πήγε μέχρι τέλους χωρίς να απειληθεί και έτσι πανηγύρισε την 50η νίκη της καριέρας του στη Formula 1. Παράλληλα ήταν η πρώτη της Ferrari στον Καναδά από το 2004 και τον Michael Schumacher!

Πίσω του ο Bottas είδε τους καθρέφτες του να γεμίζουν από τη Red Bull στο τέλος αλλά ο Verstappen δεν βρέθηκε σε σημείο να προσπαθήσει μία προσπέραση. Αμφότεροι ανέβηκαν στο βάθρο.

Πίσω τους ήταν οι teammates τους αλλά με αντίστροφη σειρά. Εδώ η πίεση ερχόταν από τον Hamilton και για αρκετούς γύρους αλλά ο Ricciardo αμύνθηκε επιτυχώς και μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή.

Ο Kimi Raikkonen έμεινε έκτος, ουσιαστικά χάνοντας έδαφος καθυστερώντας να αλλάξει ελαστικά. Μάλιστα ήταν ο τελευταίος που ήταν στον ίδιο γύρο με τον νικητή. Οι υπόλοιποι της δεκάδας ήταν ένα γύρο πίσω κι αυτοί ήταν οι Nico Hulkenberg και Carlos Sainz με τις δύο Renault, o Esteban Ocon με τη Force India και ο Charles Leclerc με τη Sauber.

Μοναδικό αξιοσημείωτο, ήταν η εγκατάλειψη του Fernando Alonso στο 300ο του Grand Prix στη Formula 1.