Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ιταλίας: Ένταση στη συνέντευξη Τύπου!

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ιταλίας: Ένταση στη συνέντευξη Τύπου!

FORMULA 1

GP Ιταλίας: Ένταση στη συνέντευξη Τύπου!

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton έριξε λάδι στη φωτιά χτες βάζοντας ερωτηματικά στην απόφαση των αγωνοδικών να θεωρήσουν αγωνιστικό συμβάν την επαφή του με το Rosberg στο Βέλγιο.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των οδηγών όπου παρίσταντο οι Alonso, Hamilton, Rosberg, Magnussen, Chilton και Bottas ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα χτες.

Η φωτιά άρχισε ν’ ανάβει όταν ρωτήθηκε ο Rosberg τι τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι όφειλε να ζητήσει συγνώμη: «Ο χρόνος, το σκέφτηκα τη βδομάδα μετά τον αγώνα, το συζητήσαμε και με την ομάδα την προηγούμενη Παρασκευή και κατέληξα ότι εγώ ήμουν υπεύθυνος».

Advertisement
Advertisement

Αμέσως μετά ρωτήθηκε ο Hamilton αν θεωρεί πως η σύγκρουσή τους είναι αγωνιστικό συμβάν. Ο Βρετανός στην πρώτη του απάντηση ήταν άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε: «Δε σκέφτομαι τίποτα, είχα καιρό να βρεθώ σε συνέντευξη Τύπου μου αρέσει που βλέπω πολύ κόσμο. Νιώθω γεμάτος ενέργεια, θέλω να προχωρήσω μπροστά, ξεκουράστηκα την προηγούμενη βδομάδα είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ είναι από τις αγαπημένες μου πίστες και ελπίζω να τα πάω καλά».

Μετέπειτα ο Hamilton όταν ρωτήθηκε για το κλίμα στα πιτ είπε: «Είμαστε επαγγελματίες όπως και η ομάδα και θέλουμε τη νίκη. Δουλεύουμε γι’ αυτό όσο πιο σκληρά μπορούμε. Επίσης οι μηχανικοί στα πιτ συνεργάζονται στις αλλαγές ελαστικών. Ούτε που περνάει από το μυαλό μου ότι μπορεί να κάνουν διαχωρισμό. Ξέρουν πως στόχος είναι τα πρωταθλήματα και το 1-2 σε κάθε αγώνα».

Στη δεύτερη προσπάθεια συναδέλφου προς το Hamilton για το συμβάν ο Lewis απάντησε: «Ξέρω πως όλοι θέλετε να πούμε γι’ αυτό, για μένα είναι σημαντικό να προχωρήσω έχω επικεντρωθεί στο μέλλον. Το παρελθόν δεν αλλάζει, είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω ξανά και υπάρχουν ακόμη πολύ βαθμοί στους εναπομείναντες αγώνες».

Advertisement

Ο Rosberg σε ερώτηση για τα γιουχαρίσματα στο Σπα είπε: «Δε μου άρεσαν. Καταλαβαίνω πως οι θεατές είχαν ταξιδέψει από μακριά για να δουν έναν σπουδαίο αγώνα, μια μεγάλη μάχη μεταξύ εμένα και του Lewis. Δε το έζησαν, κατανοώ και αποδέχομαι την αντίδρασή τους».

Όταν ο Γερμανός ρωτήθηκε αν τον ανάγκασε η ομάδα να ζητήσει συγνώμη είπε: «Δεν μπορούν να με αναγκάσουν. Ήταν δική μου απόφαση όταν άκουσα τις απόψεις όλων και είδα ξανά τις ενέργειές μου. Ένιωσα ότι είχα την ευθύνη».

Advertisement

Τέλος ο Hamilton αντέδρασε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την θέση των αγωνοδικών: «Κάθε σενάριο είναι διαφορετικό οπότε είναι και διαφορετική η εφαρμογή των κανονισμών αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πως προχωράμε; Η απόφασή τους σημαίνει πως είμαστε ελεύθεροι να μονομαχήσουμε πιο κοντά κι όταν κάποιος βρεθεί εκτός αγώνα δεν τρέχει τίποτα; Ή άμα ξανασυμβεί θα δώσουν ποινή; Πάντα ζητάμε ελευθερία στον αγώνα. Είναι δύσκολο ν’ αποφύγεις την επαφή όταν κινείσαι με τόσα χιλιόμετρα. Είναι ένα θέμα, που δεν έχω πλήρη απάντηση».

Προφανώς ενόψει του Κυριακάτικου Hamilton, Rosberg έχουν κάνει το 1 – 2 στις κατατακτήριες δοκιμές θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να τους δούμε να στριμώχνονται με 300km/h στα φρένα για το σικέιν.