Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ισπανίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ισπανίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

FORMULA 1

GP Ισπανίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

FORMULA 1

Valtteri Bottas και Lewis Hamilton σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στην πρώτη και τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας, τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Στην πρωινή περίοδο ο Max Verstappen έβαλε σφήνα τη Red Bull Racing ανάμεσα στα ασημί βέλη, που όμως το απόγευμα έκαναν το 1-2, με τον Ολλανδό να είναι αρκετά πίσω στην κατάταξη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Καταλονία υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος φλέρταρε με τους 40.

Advertisement
Advertisement

Στην πρωινή περίοδο, η δράση άρχισε νωρίς, χαρακτηριστικό άλλωστε των φετινών FP όπου με τη διάρκειά τους να είναι πια ωριαία, βλέπουμε τα μονοθέσια εν δράσει από την αρχή ως το τέλος. Ο Bottas έδειχνε από νωρίς το δρόμο χρησιμοποιώντας τη σκληρή γόμα, προτού τον εκτοπίσει ο Verstappen έχοντας την ίδια γόμα.

Με τη μαλακή ο Fernando Alonso τοποθέτησε προσωρινά την Alpine στην κορυφή, προτού έρθει ο Hamilton να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1.19.675, έχοντας όπως κι ο teammate του τη σκληρή γόμα.

Advertisement

Φτάνοντας στα μισά της διαδικασίας είδαμε όλους τους συνδυασμούς να φορούν τη μαλακή και μετά από το προσωρινό πέρασμα της Aston Martin του Sebastian Vettel στην κορυφή, ο Hamilton έδειξε ξανά το δρόμο με επίδοση 1.18.808. Ακολούθησε συνεχής εναλλαγή με τον teammate του στην πρώτη θέση και τελικά ήταν ο Bottas αυτός που πρώτευσε στη διαδικασία με επίδοση στο 1.18.504.

Advertisement

Οι Red Bull πέρασαν μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας στα pit και δεν τις βοήθησε και η κόκκινη σημαία από την έξοδο της Alfa Romeo του Robert Kubica, με τον Πολωνό να αντικαθιστά στο FP1 τον Antonio Giovinazzi. Ωστόσο ο Verstappen κατάφερε να μπει σφήνα ανάμεσα στις δύο Mercedes.

Ενδιαφέρον είχε πως οι Ferrari δοκίμασαν τη μέση κι όχι τη μαλακή γόμα στο δεύτερο μισό της διαδικασίας ενώ αν αγωνιάτε, θα σας επιβεβαιώσουμε πως ναι, ο Mazepin έκανε μία βόλτα στην αμμοπαγίδα.

Αναλυτικά η κατάταξη της πρώτης περιόδου:

Στην απογευματινή περίοδο, οι δύο Mercedes και ο Verstappen πρωταγωνιστούσαν στο πρώτο μισό της ωριαίας διαδικασίας, αρχικά χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα ελαστικών. Με αυτή ο Bottas ήταν στο 1.18.419, με τον teammate του 42 χιλιοστά πίσω του και τον Ολλανδό στα τρία δέκατα.

Ακολούθησε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας για να απομακρυνθούν κομμάτια από τη Ferrari του Carlos Sainz που είχε περάσει βίαια πάνω από τα κερμπ στη στροφή 9 και μετά, είδαμε τη χρήση μαλακής γόμας και προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών.

Με αυτή οι W12 κινήθηκαν ακόμα ταχύτερα, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να σημειώνει το 1.18.170 που ήταν και η κορυφαία επίδοση του FP2. Ο Bottas ήταν 139 χιλιοστά μακριά, με τη Ferrari του Charles Leclerc μία ανάσα πίσω του και τις Alpine να ακολουθούν από κοντά.

Όσο για τον Verstappen, ένα λάθος στη στροφή 10 κατέστρεψε το γρήγορο γύρο του και δεν κινήθηκε ξανά με τον ίδιο ρυθμό, αφού μετά είχαμε προσομοιώσεις αγώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη της δεύτερης περιόδου:

Διαβάστε επίσης:
Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης στο Preview του GP Ισπανίας
To Πασχαλινό F1 Vlog βγάζει… λαγό (video)
Αρνητικό ρεκόρ για τη Williams