Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Pole Vettel, 1-2 Ferrari (video)

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ιαπωνίας: Pole Vettel, 1-2 Ferrari (video)

FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Pole Vettel, 1-2 Ferrari (video)

FORMULA 1

Η Ferrari έκανε το lock out στην πρώτη σειρά του grid του Grand Prix Ιαπωνίας, με τον Sebastian Vettel να κατακτά την pole position!

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική ομάδα ανέτρεψε την εικόνα της Παρασκευής όπου βρισκόταν πίσω από τις Mercedes, κυριαρχώντας πλήρως στις κατατακτήριες δοκιμές που έγιναν σε στεγνό οδόστρωμα αλλά με ισχυρούς ανέμους, καθώς ο τυφώνας Hagibis ευτυχώς δεν είχε αφήσει πολύ έντονα σημάδια στην πίστα της Suzuka.

Advertisement
Advertisement

Ο Vettel σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.27.2 στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 και βρήκε ακόμα περισσότερο στη δεύτερη, με την επίδοσή του στο 1.27.253. Χρόνος αρκετός για να του εξασφαλίσει την πρώτη του pole από τον Καναδά.

Δείτε τον εντυπωσιακό γύρο του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, που αποτέλεσε και νέο ρεκόρ πίστας, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Ο Charles Leclerc ήταν 0.189sec πίσω του, επιτρέποντας στη Ferrari να κάνει το 1-2. Είναι η δέκατη-πέμπτη φορά σε τριάντα-μία επισκέψεις της Formula 1 στη Σουζούκα, που έχουμε μία ομάδα να κλειδώνει την πρώτη σειρά του grid.

Τα ασημί βέλη θα βρεθούν στη δεύτερη σειρά του grid, με τον Valtteri Bottas μόλις τέσσερα εκατοστά πιο αργό του Μονεγάσκου και οριακά ταχύτερο του teammate του, Lewis Hamilton.

Στην τρίτη σειρά έχουμε τις δύο Red Bull, που σημείωσαν ακριβώς τους ίδιους χρόνους, όντας όμως αρκετά πίσω. Πέμπτος είναι ο Max Verstappen που σημείωσε το χρόνο του νωρίτερα από τον Alex Albon. πρέπει να σημειωθεί πως ο Ολλανδός είχε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του στο Q2.

Advertisement

Όσο για το ρόλο του best of the rest, ξανά εκεί είχαμε τη McLaren, με τον Carlos Sainz Jr μπροστά από τον Lando Norris. Μαζί τους στο Q3 είχαν βρεθεί επίσης ο Pierre Gasly με την Toro Rosso και ο Romain Grosjean με τη Haas.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι τo payroll της Formula 1

Τα θύματα του Q2 ήταν οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo, o Lance Stroll με τη Racing Point, ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso και ο Nico Hulkenberg που ουσιαστικά δεν διεκδίκησε την πρόκριση στον επόμενο γύρο, παραπονούμενος για περίεργη αίσθηση στο τιμόνι και την αλλαγή σχέσεων του μονοθεσίου της Renault.

Όσο για τον teammate του, Daniel Ricciardo, ήταν η αρνητική έκπληξη της ημέρας καθώς αποκλείστηκε στο Q1, μαζί με τον Sergio Perez της Racing Point, τις δύο Williams και τον Kevin Magnussen της Haas.

Στο Q1 είχαμε δις καθεστώς κόκκινης σημαίας. Πρώτα εξαιτίας του Robert Kubica που έστειλε τη Williams στην τελευταία στροφή της πίστας, με τον Magnussen να τον μιμείται στο ίδιο σημείο, λίγο μετά την επανέναρξη της δράσης.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Δείτε συνολικά τα highlights της μάχης της pole, στο video που ακολουθεί…