Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

To payroll της Formula 1

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To payroll της Formula 1

FORMULA 1

To payroll της Formula 1

FORMULA 1

Ιδιωτικά τζετ, ακίνητα στο Μονακό, πανάκριβα ρολόγια. Στοιχεία που δείχνουν πόσο καλά πληρώνονται οι οδηγοί της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ποιοι από αυτούς, όμως, βρίσκονται στην κορυφή της άτυπης λίστας των πιο καλοπληρωμένων και ποιες ομάδες είναι οι πλουσιότερες;

ΟΔΗΓΟΙ
GEORGE RUSSELL, WILLIAMS: €445.000

Advertisement
Advertisement

LANDO NORRIS, McLAREN: €445.000
Για τον Lando Norris η φετινή χρονιά αποτελεί το επίσημο ντεμπούτο του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με σημαντικές απολαβές. Διόλου άσχημα για τον νεαρό Βρετανό οδηγό της McLaren-Renault. Ο teammate, Carlos Sainz, χάρη στους χορηγούς του απολαμβάνει υψηλότερες ετήσιες απολαβές.

ALEXANDER ALBON, TORO ROSSO/RBR: €445.000

LANCE STROLL, RACING POINT: €925.000

DANIIL KVYAT, TORO ROSSO/RBR: €925.000

Advertisement

ROBERT KUBICA, WILLIAMS: €925.000

ANTONIO GIOVINAZZI, ALFA ROMEO: €925.000

KEVIN MAGNUSSEN, HAAS: €1.73 εκατομμύρια

ROMAIN GROSJEAN, HAAS €2.66 εκατομμύρια
Τα άσχημα περσινά αποτελέσματα έφεραν περικοπές στις ετήσιες απολαβές του 33χρονου Γάλλου. Αντίστοιχα και ο ομόσταυλός του στην Haas F1, Kevin Magnussen, δέχτηκε μικρή μείωση στον μισθό του.

CARLOS SAINZ, McLAREN: €3.47 εκατομμύρια

SERGIO PEREZ, RACING POINT: €3.47 εκατομμύρια

CHARLES LECLERC, FERRARI: €4.4 εκατομμύρια

PIERRE GASLY, RED BULL/STR: €4.4 εκατομμύρια

KIMI RAIKKONEN, ALFA ROMEO: €5.2 εκατομμύρια

NICO HULKENBERG, RENAULT: €5.2 εκατομμύρια

VALTTERI BOTTAS, MERCEDES: €6.9 εκατομμύρια

DANIEL RICCIARDO, RENAULT: €17.4 εκατομμύρια
Συγκριτικά με την προηγούμενη ομάδα του (Red Bull Racing), ο συμπαθέστατος Αυστραλός είδε μία σημαντική αύξηση στον μισθό του, όντας πλέον οδηγός της Renault.

MAX VERSTAPPEN, RED BULL: €17.4 εκατομμύρια
Ο θερμόαιμος Ολλανδός είδε τις αποδοχές του να διπλασιάζονται σε σχέση με το 2018 όντας ο Νο 1 οδηγός της Red Bull Racing, ενώ δείχνει να είναι το μεγάλο φαβορί για να σπάσει την κυριαρχία των Mercedes και Ferrari.

SEBASTIAN VETTEL, FERRARI: €34.7 εκατομμύρια
Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari έπεσε μία θέση σε σχέση με την περσινή λίστα των πιο καλοπληρωμένων οδηγών, με απολαβές «μόλις» 35 εκατ. ευρώ.

LEWIS HAMILTON, MERCEDES: €44.0 εκατομμύρια
Ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται δικαιολογημένα στην κορυφή της λίστας και πιθανότατα θα βρίσκεται εκεί και την επόμενη χρονιά, όπου λήγει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Mercedes-AMG Petronas.

Advertisement

ΟΜΑΔΕΣ
RACING POINT €113.3 εκατομμύρια
H εξαιρετικά αποτελεσματική ομάδα βρίσκεται υπό την προστασία του νέου ιδιοκτήτη Lawrence Stroll, πατέρα του Lance Stroll, με αποτέλεσμα την αύξηση του προϋπολογισμού.

Advertisement

ALFA ROMEO €122.6 εκατομμύρια
Η εισροή χρημάτων της Alfa Romeo έχει ως αποτέλεσμα η ελβετική εταιρεία, γνωστή ως Sauber, να έχει εδώ και πολλά χρόνια τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία της.

HAAS €122.6 εκατομμύρια
Ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας, Gene Haas, παραμένει ο βασικός χορηγός, μέχρι να εμφανιστεί κάποιος άλλος.

WILLIAMS €130.7 εκατομμύρια
Ένας αξιοπρεπής προϋπολογισμός για την ομάδα που κατέκτησε μόλις 7 πόντους κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2018.

TORO ROSSO €130.7 εκατομμύρια
Η ιταλική ομάδα είδε μία σημαντική αύξηση του μπάτζετ χάρη στην παρουσία της Honda ως επίσημου προμηθευτή κινητήρων.

RENAULT F1 €174.7 εκατομμύρια
Σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού, αλλά ακόμα η ομάδα βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μαγική τριάδα των Red Bull, Ferrari και Mercedes.

McLAREN €192.1 εκατομμύρια
Η ιστορικά δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα της Formula 1 έχει ένα αρκετά υψηλό μπάτζετ και φέτος ελπίζει ότι θα σταματήσει η κακοδαιμονία της. Στο Woking φιλοδοξούν πως τα πράγματα θα αλλάξουν κυρίως σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία των μονοθεσίων της.

RED BULL RACING €290 εκατομμύρια
Η βρετανο-αυστριακή ομάδα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα χρήματα που προέρχονται από τη μητρική εταιρεία, αλλά και σε μεγάλους και σημαντικούς χορηγούς, όπως η Aston Martin.

FERRARI €393.4 εκατομμύρια
Η ιστορική ομάδα της Formula 1 διαθέτει μεγαλύτερο προϋπολογισμό ακόμα και από τη διοργανώτρια εταιρεία του πρωταθλήματος Liberty Media, αλλά εδώ και πάνω από μία δεκαετία κυνηγά έναν παγκόσμιο τίτλο.

MERCEDES €430 εκατομμύρια
Χάρη στα συνεχόμενα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, η Mercedes-AMG Petronas έχει καταφέρει να γεμίζει τα ταμεία της με το μεγαλύτερο ποσό από όλες τις υπόλοιπες ομάδες.