Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γερμανίας FP2: 1-2 ξανά οι Ferrari

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Γερμανίας FP2: 1-2 ξανά οι Ferrari

FORMULA 1

GP Γερμανίας FP2: 1-2 ξανά οι Ferrari

FORMULA 1

Φουλ στο κόκκινο ήταν η κορυφή των χρόνων και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του γερμανικού Grand Prix, ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά ήταν ο Charles Leclerc αυτός που πρώτευσε, με τον Sebastian Vettel να τον πλαισιώνει στο 1-2 της Scuderia Ferrari και τη Mercedes του Lewis Hamilton να ακολουθεί από κοντά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πίστα του Χόκενχαϊμ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με… καύσωνα! Οι θερμοκρασίες είχαν ανέβει ακόμα περισσότερο από το FP1 και ήταν στους 37 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και στους 50 στο οδόστρωμα.

Η 90λεπτη διαδικασία ξεκίνησε με τους οδηγούς να ψάχνουν τα πατήματά τους και τον Daniel Ricciardo να το παρακάνει και στις δύο τελευταίες στροφές του γερμανικού σιρκουί, χωρίς όμως συνέπειες για τον οδηγό της Renault. Το ίδιο έκανε και ο Pierre Gasly της Red Bull Racing.

Advertisement

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών οι δύο Mercedes έκαναν την εμφάνισή τους, με τον Lewis Hamilton να «φοράει» τη μέση γόμα ενώ ο Valtteri Bottas τη σκληρή. Και ήταν ο Βρετανός αυτός που τοποθέτησε άμεσα εαυτόν στην κορυφή.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας κατέβασε λίγο την καλύτερη επίδοση, με τον teammate του να τον ακολουθεί και τον Romain Grosjean να είναι ο πρώτος που ξεκίνησε δουλειά με τη μαλακή γόμα, κάνοντας προσομοίωση κατατακτήριων. Αυτό τον έφερε προσωρινά δεύτερο αλλά καθώς πέρασαν όλοι στη φάση προετοιμασίας για τη μάχη της pole, οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν.

Advertisement

Ο Sebastian Vettel κατέβηκε στο 1.13.575, με τον Charles Leclerc να τον διαδέχεται στην κορυφή μερικά λεπτά μετά, με επίδοση κατά 0.124sec ταχύτερη. Ο Hamilton προσπάθησε να απαντήσει αλλά το παράκανε πατώντας στην αμμοπαγίδα, την ώρα που ο Max Verstappen να παραπονιέται για απώλεια ισχύος.

Είκοσι λεπτά πριν το φινάλε ο Nico Hulkenberg είδε τη Renault του να δυσλειτουργεί στην έξοδο του pit lane και τους μηχανικούς της Renault να του δίνουν εντολή να σβήσει τον κινητήρα. Στιγμές μετά, είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας, με υπαίτιο τον Gasly.

Advertisement

Ο Γάλλος έχασε τον έλεγχο της RB15 στην τελευταία στροφή, βγήκε στην αμμοπαγίδα και χτύπησε με δύναμη στις μπαριέρες. Δεν τραυματίστηκε αλλά το FP2 ολοκληρώθηκε για εκείνον νωρίς, υποχρεώνοντας μάλιστα τους μηχανικούς της Red Bull Racing σε υπερωρίες ώστε να επιδιορθώσουν τις ζημιές.

Αυτό άφησε ουσιαστικά 9 λεπτά στη διάθεση των ομάδων για να ολοκληρώσουν τα προγράμματά τους για την ημέρα κι όπως αναμενόταν δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή. Έτσι οι Ferrari έκαναν το 1-2, αυτή τη φορά με τον Leclerc να δείχνει το δρόμο, τους Vettel-Hamilton ένα δέκατο μακριά και τους Bottas-Verstappen στα έξι.

Έκτος στην κατάταξη και best of the rest ήταν ο Romain Grosjean με τη Haas.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Πρέπει να σημειωθεί πως οι καιρικές προβλέψεις, τόσο για τις κατατακτήριες δοκιμές όσο και για τον αγώνα, κάνουν λόγο για βροχή!