Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γαλλίας: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Γαλλίας: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen

FORMULA 1

GP Γαλλίας: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Γαλλίας, έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

O Ολλανδός της Red Bull Racing που προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών, είχε πρωτεύσει και στο FP2, τότε με διαφορά μόλις 8 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Valtteri Bottas. Οι δυο τους ήταν ξανά στο 1-2, μόνο που σήμερα τους χώριζαν 747 χιλιοστά! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Αυτή τη φορά η πίστα του Paul Ricard υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 25 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 36, δέκα βαθμούς κάτω σε σχέση με την Παρασκευή!

Χρειάστηκε να περάσουν 10 λεπτά για να δούμε μονοθέσιο στην πίστα, με τις Haas να σπάνε τη σιωπή στο Le Castellet. Στο 20λεπτο, ο Nikita Mazepin έχασε τον έλεγχο στη στροφή 2 αλλά απέφυγε τις μπαριέρες.

Advertisement

Χρειάστηκε να πλησιάσουμε στα μισά της ωριαίας διαδικασίας για να δούμε τους συνήθεις πρωταγωνιστές να γράφουν ανταγωνιστικούς χρόνους, όλοι χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Και το δίδυμο Max VerstappenValtteri Bottas έπαιζε ξανά στα χιλιοστά, με 9 να τους χωρίζουν και τοn Lewis Hamilton να ακολουθεί. Ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου μακριά. Ο Βρετανός άλλαξε σασί με τον teammate του και είχε πολλά παράπονα χθες.

Advertisement

Όμως όσο περνούσε η ώρα, οι χρόνοι έπεφταν. Ο Verstappen είδε ένα πολύ καλό χρόνο να ακυρώνεται γιατί υπερέβη τα όρια της πίστας στη στροφή 6 και παρότι ο Bottas κατέβασε την καλύτερη επίδοσή του δύο φορές, με 12 λεπτά ακόμα στο ρολόι, ο Ολλανδός έκανε το εντυπωσιακό 1.31.300.

Advertisement

Χρόνος τον οποίο ουδείς πλησίασε, αφού ο Bottas ήταν επτά δέκατα μακριά. Στα εννέα ήταν η Ferrari του Carlos Sainz και η Red Bull του Sergio Perez ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Hamilton, που ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο στη φετινή μάχη του τίτλου!

Αναλυτικά η κατάταξη:

H μάχη της pole position αρχίζει στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:
To F1 Vlog για το επεισοδιακό GP Μπακού (video)
F1: Pirelli και FIA υιοθέτησαν νέα πρωτόκολλα
Στην Alpine έως το 2024 ο Esteban Ocon