Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γαλλίας: Πρωτιά Hamilton για 0.069sec στο FP1

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Γαλλίας: Πρωτιά Hamilton για 0.069sec στο FP1

FORMULA 1

GP Γαλλίας: Πρωτιά Hamilton για 0.069sec στο FP1

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο του Grand Prix Γαλλίας, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes-AMG, με τον Valtteri Bottas να υστερεί κατά μόλις 69 χιλιοστά του δευτερολέπτου και τη Ferrari να είναι σχεδόν τέσσερα δέκατα μακριά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Πολ Ρικάρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ξεπερνούσε τους 45!

Advertisement
Advertisement

Ήταν ένα 90λεπτο χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα, με τα ασημί βέλη να «πιάνουν» πρώτη φορά κορυφή με τη συμπλήρωση μισής ώρας. Όταν στην πορεία χρησιμοποιήθηκαν τα ελαστικά μαλακής γόμας της Pirelli, είχαμε ανακατατάξεις αλλά οι Mercedes βρέθηκαν ξανά μπροστά από τον ανταγωνισμό, αυτή τη φορά με τον Hamilton να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1.33.272.

Advertisement

Ο Charles Leclerc ήταν 0.373sec πιο πίσω, αφήνοντας τέταρτο τον Max Verstappen με τη Red Bull Racing. Τόσο ο Ολλανδός όσο και ο teammate του και τοπικός ήρωας, Pierre Gasly, είχαν εξόδους χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες – πράγμα στο οποίο βοηθούν και οι τεράστιες, στρωμένες με άσφαλτο έξοδοι διαφυγής του γαλλικού σιρκουί.

Advertisement

Πέμπτος, ένα δευτερόλεπτο μακριά κι αυτό με επίδοση που έκανε στο τέλος, ήταν ο Sebastian Vettel, που αξιολογούσε νέα αεροδυναμικά μέρη για τη Ferrari SF90, ανάμεσά τους και η νέου σχεδιασμού εμπρός αεροτομή.

Best of the rest ήταν ο έβδομος Lando Norris για λογαριασμό της Mclaren, με τον teammate του Carlos Sainz να τον ακολουθεί. Απών από το μεγαλύτερο κομμάτι του FP1 ήταν ο Romain Grosjean, λόγω προβλήματος διαρροής υγρών από το μονοθέσιο της Haas.

Αναλυτικά η κατάταξη: