Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Το παρασκήνιο της Παρασκευής

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μπαχρέιν: Το παρασκήνιο της Παρασκευής

FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Το παρασκήνιο της Παρασκευής

FORMULA 1

Πρώτη ημέρα δράσης στην πίστα του Σακχίρ, με τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Η πρώτη διεξήχθη υπό το φως του ήλιου και με υψηλές θερμοκρασίες, ενώ η δεύτερη αφού είχε βραδιάσει.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΪΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ (twitter.com/bitsi74)

Καλεσμένοι της Gulf Air, χορηγού του αγώνα, καταγράφουμε όσα συμβαίνουν μέσα αλλά και έξω από την πίστα. Ιδιαίτερα στο χώρο των paddocks, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με σημαντικές προσωπικότητες του σπορ. Όπως τον πρωταθλητή του 1997, Jacques Villeneuve. «Η κουβέντα που γίνεται για πάγωμα της εξέλιξης είναι χαζή. Οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να φθάσουν την Mercedes, όχι αυτή να κατέβει στο επίπεδό τους», μας είπε ο 44χρονος Καναδός.

Αντίθετη άποψη έχει ο Helmut Marko, ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull Racing και ισχυρός άνδρας της αυστριακής ομάδας: «Για τις τεράστιες αποκλίσεις στην απόδοση των μονοθεσίων τα λέγαμε από το τέλος της περσινής σεζόν, αλλά κανείς δεν μας άκουγε. Όταν πήραμε τα 4 πρωταθλήματα, δεν κάναμε το 1-2 σε κάθε αγώνα». Η απόδοση των ελαστικών θα έχει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα της Κυριακής. Αρκετές ομάδες ελπίζουν σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να πλησιάσουν την Mercedes, όμως το βράδυ στο FP2, η θερμοκρασία της πίστας έπεσε κατά περίπου 20 βαθμούς Κελσίου, στους 36.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής της Honda Motorsport, Yasuhisa Arai, μας είπε ότι θέλουν όχι μόνο να φθάσουν αλλά και να ξεπεράσουν την Mercedes. «Για αυτό άλλωστε επιστρέψαμε στη Formula 1 και συνεργαστήκαμε με την McLaren». Προς το παρόν βέβαια τα πράγματα είναι δύσκολα για την βρετανική ομάδα, όπως έδειξαν τα προβλήματα στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών.

Ρωτήσαμε τους δύο οδηγούς της McLaren Honda για το πώς βλέπουν την κατάσταση και οι απαντήσεις τους ήταν σε διαφορετική κατεύθυνση: «Θεωρώ ότι βελτιωνόμαστε και θα αρχίσουμε να πιάνουμε τις ομάδες που είναι στο μέσον του grid», μας είπε ο Alonso. «Αν ο Fernando πιστεύει κάτι τέτοιο τότε αυτό είναι ευχάριστο. Κατά την άποψή μου η κατάσταση είναι δύσκολη», απάντησε ο Button. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα τεράστιο μπουφέ με τοπικές γεύσεις, ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία.

Το πρώτο νυχτερινό Grand Prix της σεζόν θα μεταδοθεί LIVE από τον ΟΤΕ αλλά και από την τηλεόραση του Alpha, με το F1 Countdown να αρχίζει στις 5 το απόγευμα και την εκκίνηση μία ώρα αργότερα.