Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Ξεκίνημα με πρωτιά Verstappen FP1

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Άμπου Ντάμπι: Ξεκίνημα με πρωτιά Verstappen FP1

FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Ξεκίνημα με πρωτιά Verstappen FP1

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που αποτελεί τον εικοστό-δεύτερο και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός επικράτησε των Valtteri Bottas και Lewis Hamilton, στην πρώτη πράξη ενός τριημέρου που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή με τους δύο διεκδικητές του τίτλου να πηγαίνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ισόβαθμοι, στους 369.5 πόντους.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ζέστη: θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 39. Σε μία διαδικασία που δεν ήταν αντιπροσωπευτική καθώς έγινε υπό το φως του ήλιου ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας της Κυριακής, διεξάγονται υπό το φως των προβολέων.

Advertisement
Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, καθώς η Yas Marina έχει νέα χάραξη φέτος, είχαμε αρκετή δράση στην πίστα, με τον Hamilton να παίρνει νωρίς κεφάλι στην κατάταξη. Όμως όπως συνηθίζεται, άρχισε να εναλλάσσεται στην κορυφή με τον Max Verstappen.

Στα μισά της ωριαίας διαδικασίας ο Kimi Raikkonen έκανε ένα μεγαλοπρεπές τετ α κε στη στροφή 9 αλλά η στρωμένη με άσφαλτο έξοδος διαφυγής, απέτρεψε τα χειρότερα.

Advertisement

Με τη χρήση νέου σετ μαλακής γόμας ο Verstappen κατέβηκε μέχρι το 1.25.009, με τις Mercedes να μην έχουν απάντηση. Ο Bottas τοποθέτησε εαυτόν στη δεύτερη θέση, δύο δέκατα πίσω από τον Ολλανδό και σχεδόν δύο δέκατα μπροστά από τον teammate του.

Όμως οι διαφορές ήταν μικρές και πιο πίσω, με τον τέταρτο Sergio Perez μόλις 8 χιλιοστά πιο αργό από τον πρωταθλητή και την AlphaTauri του Yuki Tsunoda άλλα 15 χιλιοστά πιο πίσω!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντιαθλητική οδήγηση στο Άμπου Ντάμπι θα φέρει ακόμα και απώλεια βαθμών!
Η Pirelli επέλεξε τις πιο μαλακές γόμες για το Άμπου Ντάμπι
Ισοβαθμία πρώτη φορά από το 1974!