Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen FP3

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen FP3

FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen FP3

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με το οποίο κλείνει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 40. Ωστόσο, δεδομένου πως τόσο η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών όσο και ο αγώνας θα διεξαχθούν πιο αργά μέσα στη μέρα (σήμερα και αύριο αντίστοιχα), τα δεδομένα από το FP3 (όπως και χθες από το FP1) δεν ήταν πλήρως αντιπροσωπευτικά.

Advertisement
Advertisement

Γι’ αυτό και δεν είχαμε πολλή δράση στο ξεκίνημα της ωριαίας διαδικασίας. Χρειάστηκε να περάσει ένα δεκάλεπτο για να δούμε μονοθέσια με κανονικό ρυθμό στην πίστα και 20 λεπτά για να δούμε έναν κορυφαίο συνδυασμό, με τις Mercedes να δείχνουν αρχικά το δρόμο. Ο Verstappen απάντησε άμεσα, κατεβαίνοντας μισό δευτερόλεπτο κάτω από την επίδοση που είχε πετύχει νωρίτερα ο Lewis Hamilton.

Ενώ οι Ferrari πήγαιναν κόντρα στο ρεύμα δοκιμάζοντας με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli, σε μία πίστα όπου η ιταλική ομάδα δεν έχει πάρει ούτε pole position αλλά ούτε νίκη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέκτησε τα ηνία, με τον Sebastian Vettel να πλασάρεται πίσω του.

Advertisement

Φτάνοντας στα τελευταία λεπτά, είδαμε αρκετούς οδηγούς να βυθίζουν το δεξί πόδι στο πεντάλ του γκαζιού – ανάμεσά τους και ο Verstappen που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.36.566 και ήταν κατά 74 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερους από τον Hamilton.

Ο Βρετανός δεν είχε απάντηση ενώ η έτερη Mercedes, του Bottas, ήταν άλλα 15 χιλιοστά πιο πίσω. Στο φινάλε… εμφανίστηκε και ο Alex Albon με τη δεύτερη Red Bull, τοποθετώντας εαυτόν μπροστά από τις Ferrari. Όμως όλη η εξάδα ήταν εντός μισού δευτερολέπτου, πράγμα που δεν βλέπουμε συχνά.

Αναλυτικά η κατάταξη: