Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Ο Verstappen στην τελευταία Pole του 2021!

Ελλάδα 5:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Άμπου Ντάμπι: Ο Verstappen στην τελευταία Pole του 2021!

FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Ο Verstappen στην τελευταία Pole του 2021!

FORMULA 1

O Max Verstappen κατέκτησε την pole position για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που αποτελεί τον εικοστό-δεύτερο και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός επικράτησε του Lewis Hamilton με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου και αποκτά πλεονέκτημα στη μάχη για τον τίτλο, αν και εκκινεί με τη μαλακή γόμα ελαστικών ενώ ο Βρετανός με τη μέση. Ένα θρίλερ στρατηγικής, καθώς οι δύο διεκδικητές του τίτλου πήγαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ισόβαθμοι στους 369.5 πόντους.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ζέστη αλλά καθώς ο ήλιος έδυε, η θερμοκρασία είχε πέσει κατά σχεδόν 10 βαθμούς: στον αέρα ήταν στους 24 και στο οδόστρωμα στους 28.

Advertisement
Advertisement

Με 6 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα ακόμα στο ρολόι, είχαμε κόκκινη σημαία καθώς ο Mick Schumacher χτύπησε ένα από τα πλαστικά κολωνάκια που οριοθετούν κάποια σημεία της πίστας, με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί στην πίστα και να πρέπει να απομακρυνθεί. Η διαδικασία σταμάτησε για λίγα λεπτά, με 6.25 στο χρονόμετρο.

Advertisement

Κι ενώ Hamilton-Verstappen ήταν στα 56 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ο Βρετανός έβαλε φρέσκο σετ μαλακής γόμας και στο τέλος κατέβηκε στο 1.22.845, με τον teammate του, Valtteri Bottas να τον πλαισιώνει κάνοντας κι αυτός καλό χρόνο στο τέλος. Ο Verstappen δεν προσπάθησε ξανά και έμεινε μισό δευτερόλεπτο μακριά, με τον teammate του ακριβώς πίσω του.

Advertisement

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν οι δύο Williams με τον Nicholas Latifi μπροστά από τον George Russell, η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen και οι δύο Haas.

Advertisement

Στο Q2, στην πρώτη προσπάθεια με τη μέση γόμα o Hamilton ήταν μόλις 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Verstappen, που όμως, με ένα φρενάρισμα πλήγωσε τα ελαστικά του. Με τη μαλακή γόμα ο Carlos Sainz κατάφερε να βρεθεί μπροστά τους αλλά για λίγο καθώς η Red Bull αναγκάστηκε να αλλάξει στρατηγική και βάλει σετ μαλακής γόμας στους οδηγούς της. Με αυτή ο Ολλανδός ανέβηκε στην κορυφή με χρόνο 1.22.800.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν η Alpine του Fernando Alonso, η AlphaTauri του Pierre Gasly, οι δύο Aston Martin και η Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi.

Έτσι, στην τελική μάχη για την pole είχαμε δύο Red Bull, δύο Mercedes, δύο Ferrari, δύo McLaren, την AlfaTauri του Yuki Tsunoda και την Alpine του Esteban Ocon.

Στην πρώτη ζαριά η Red Bull έβαλε ξανά τη στρατηγική στο παιχνίδι. Ο Sergio Perez έδωσε slip stream στον Verstappen κι αυτό του επέτρεψε να κάνει ένα καταπληκτικό χρόνο, στο 1.22.109 – ήταν μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον αντίπαλό του!

Στη δεύτερη προσπάθεια ο παγκόσμιος πρωταθλητής βελτίωσε την επίδοσή του αλλά όχι αρκετά, ήταν 0.371 πιο αργός. Έτσι ο Verstappen, που εγκατέλειψε στο τέλος την προσπάθειά του, πανηγύρισε τη δέκατη φετινή pole position!

Όμως έχει ενδιαφέρον το τι έγινε πίσω τους. Ο Lando Norris έκανε έναν εξαιρετικό γύρο για λογαριασμό της McLaren και θα εκκινήσει από τη δεύτερη σειρά του grid, με τον Perez δίπλα του. Αμφότεροι με τη μαλακή γόμα, ενώ ο Hamilton μπροστά τους με τη μέση.

Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα είναι η Ferrari του Carlos Sainz που πλασαρίστηκε μπροστά από τη Mercedes του Bottas, που αφήνει ουσιαστικά τον teammate του αβοήθητο στρατηγικά, στο μεγάλο φινάλε της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντιαθλητική οδήγηση στο Άμπου Ντάμπι θα φέρει ακόμα και απώλεια βαθμών!
Η Pirelli επέλεξε τις πιο μαλακές γόμες για το Άμπου Ντάμπι
Ισοβαθμία πρώτη φορά από το 1974!