Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Απάντηση Hamilton στο FP1 (vids)

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Άμπου Ντάμπι: Απάντηση Hamilton στο FP1 (vids)

FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Απάντηση Hamilton στο FP1 (vids)

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που αποτελεί τον εικοστό-δεύτερο και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός πήρε τη σκυτάλη από τον Max Verstappen, στη δεύτερη πράξη ενός τριημέρου που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή, με τους δύο διεκδικητές του τίτλου να πηγαίνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ισόβαθμοι -στους 369.5 πόντους.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ζέστη αλλά καθώς ο ήλιος έδυε, η θερμοκρασία είχε πέσει κατά σχεδόν 10 βαθμούς: στον αέρα ήταν στους 24 και στο οδόστρωμα στους 28. Στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών που ήταν αντιπροσωπευτική όσων οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν στη μάχη της pole position και τον καθοριστικό αγώνα της Κυριακής.

Advertisement
Advertisement


Ο Hamilton ήταν εξ αρχής ταχύτερος του Verstappen με τη χρήση της μέσης γόμας ελαστικών της Pirelli, την ώρα που ο teammate του στη Mercedes, Valtteri Bottas, χτυπούσε με τον πίσω δεξί τροχό της W12 στις μπαριέρες της στροφής 14. Συνέχισε αλλά επέστρεψε στα pit για να ελεγχθεί το μονοθέσιό του.

Advertisement

Λίγα λεπτά μετά, ο Nicholas Latifi έχασε τον έλεγχο της Williams στη στροφή 13 αλλά αυτός έκανε ζημιά στην πίσω αεροτομή.

Advertisement

Ο Bottas επέστρεψε στην πίστα και έβαλε τη μαλακή γόμα, ξεκινώντας προσομοιώσεις κατατακτήριων. Κατέβηκε στο 1.24.083 αλλά δεν έμεινε για πολύ στην κορυφή. Μάλιστα δεν τον εκτόπισε ένας από τους συνήθεις υπόπτους αλλά ο Esteban Ocon, με την Alpine!

Τελικά ο Hamilton βρήκε τον τρόπο να τοποθετήσει εαυτόν στην κορυφή, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.23.691, στην τρίτη του προσπάθεια με το ίδιο σετ μαλακής γόμας. Έπειτα άρχισαν οι τελευταίες προσομοιώσεις αγώνα της χρονιάς και οι χρόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν.

Το FP2 ολοκληρώθηκε πρόωρα, καθώς ένα λεπτό πριν το τέλος ο Kimi Raikkonen έχασε τον έλεγχο της Alfa Romeo στη στροφή 14, όπως νωρίτερα ο Bottas, μόνο που αυτός έκανε εκτεταμένη ζημιά στο μονοθέσιό του, προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντιαθλητική οδήγηση στο Άμπου Ντάμπι θα φέρει ακόμα και απώλεια βαθμών!
Η Pirelli επέλεξε τις πιο μαλακές γόμες για το Άμπου Ντάμπι
Ισοβαθμία πρώτη φορά από το 1974!