Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: 1-2 Lewis και Max στην τελευταία πρόβα

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Άμπου Ντάμπι: 1-2 Lewis και Max στην τελευταία πρόβα

FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: 1-2 Lewis και Max στην τελευταία πρόβα

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που αποτελεί τον εικοστό-δεύτερο και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός επικράτησε του Max Verstappen με διαφορά δύο δεκάτων του δευτερολέπτου, στην τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole για τον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο! Θυμίζουμε πως οι δύο διεκδικητές πήγαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ισόβαθμοι, στους 369.5 πόντους.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ζέστη: θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 36. Σε μία διαδικασία που δεν ήταν αντιπροσωπευτική καθώς έγινε υπό το φως του ήλιου ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας της Κυριακής, διεξάγονται υπό το φως των προβολέων.

Advertisement

Ο Verstappen ξεκίνησε με τη μέση γόμα αλλά σύντομα τον εκτόπισαν από την κορυφή οι Mecedes, με τον Hamilton να έχει τη μαλακή, την ώρα που βλέπαμε πολλούς να χρησιμοποιούν και τη σκληρή γόμα.

Λίγο πριν τα μισά της ωριαίας διαδικασίας ο Valtteri Bottas τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή αλλά προσωρινά, καθώς ο teammate του πήρε ξανά τα ηνία με επίδοση στο 1.23.274. Κι αυτή, αποδείχθηκε η καλύτερη του FP3.

Advertisement

Ο Verstappen έχασε πολύ χρόνο στα pit αλλάζοντας πίσω αεροτομή, δοκιμάζοντας διαφορετικές διατάξεις, πράγμα που σημαίνει διαφορετικά επίπεδα παραγωγής κάθετης δύναμης. Ο οδηγός της Red Bull Racing έβαλε τη μαλακή γόμα αλλά δεν ήταν χαρούμενος, ειδικά στη στροφή 6. Κατάφερε όμως να κατεβάσει τους χρόνους του και να πλασαριστεί δεύτερος.

Πίσω από τους δύο μεγάλους μονομάχους του τίτλου πλασαρίστηκαν οι teammates τους, με τον Lando Norris της McLaren “best of the rest”.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντιαθλητική οδήγηση στο Άμπου Ντάμπι θα φέρει ακόμα και απώλεια βαθμών!
Η Pirelli επέλεξε τις πιο μαλακές γόμες για το Άμπου Ντάμπι
Ισοβαθμία πρώτη φορά από το 1974!