Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Pole position για Hamilton!

Ελλάδα 1:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Άμπου Ντάμπι: Pole position για Hamilton!

FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Pole position για Hamilton!

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την pole position #83 της καριέρας του και ενδέκατη φετινή, με τη Mercedes να κυριαρχεί στις κατατακτήριες δοκιμές του Άμπου Ντάμπι, που αποτελεί τον εικοστό-πρώτο και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τα ασημί βέλη έκαναν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά lock out σε αυτή την πίστα, πράγμα που δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία του σπορ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η φαντασμαγορική Yas Marina GP υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με την αναμενόμενη καλοκαιρία, τον ήλιο να δύει, την θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 31.

Advertisement
Advertisement

Η Pirelli έφερε για τον αγώνα των Εμιράτων τις πιο μαλακές γόμες στη γκάμα της: P Zero κόκκινη, super soft, P Zero μωβ ultra soft, και P Zero ροζ hyper soft. Και στο Q1, η Hyper soft αποτέλεσε την επιλογή όλων. Με αυτή ο Sebastian Vettel σημείωσε την καλύτερη επίδοση, στο 1.36.775, 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάτω από τον Valtteri Bottas, 53 από τον Lewis Hamilton και 161 από τον Esteban Ocon που αποτέλεσε την έκπληξη του Q1.

Στην ουρά, ένας γρήγορος γύρος στο τέλος προβίβασε τον Fernando Alonso στο Q2, όμως αποκλείστηκαν οι δύο Toro Rosso, ο Stoffel Vandoorne με την άλλη McLaren και οι δύο Williams.

Στο Q2 η Mercedes ξεκίνησε με την ultra soft γόμα και με αυτή ο Hamilton έκανε ρεκόρ πίστας, με χρόνο 1.35.693. Επίδοση που οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Ο Verstappen ήταν 4 δέκατα μακριά, ο Vettel και ο Bottas 6. Όμως εδώ είχαμε παιχνίδια στρατηγικής, με τον Ολλανδό της Red Bull Racing να είναι ο μόνος που θα εκκινήσει τον αγώνα με τη hyper soft γόμα της Pirelli, οι υπόλοιποι 5 των τριών μεγάλων ομάδων, θα εκκινήσουν με την ultra.

Advertisement

Εκτός συνέχειας έμειναν ο Carlos Sainz με τη Renault (για 18 χιλιοστά), ο Marcus Ericsson με τη Sauber, o Kevin Magnussen με τη Haas, o Sergio Perez με τη Force India και ο Alonso.

Advertisement

Όσο για το Q3, η πρώτη ζαριά ανήκε στον Hamilton με χρόνο 1.35.295 όμως οι διαφορές ήταν μικρές: στα 57 χιλιοστά ο Vettel, στα 124 ο Bottas, στα 159 ο Ricciardo, στα 216 ο Kimi και στα 294 ο Verstappen.

Στη δεύτερη προσπάθεια ο Hamilton κατέβηκε στο 1.34.794, με τον Bottas να πλασάρεται δίπλα του και παρότι οι Ferrari βελτίωσαν τις επιδόσεις τους, αρκέστηκαν στις θέσεις 3 και 4, με τις Red Bull πίσω τους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

f1-abudhabi18-quali-times640