Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γνώριμο αλλά απαιτητικό το Μονμελό

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γνώριμο αλλά απαιτητικό το Μονμελό

FORMULA 1

Γνώριμο αλλά απαιτητικό το Μονμελό

FORMULA 1

Η Formula 1 έρχεται στην Ευρώπη με τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος να διεξάγεται επί ισπανικού εδάφους. Συγκεκριμένα, στην πίστα του Μονμελό στην Καταλονία, την οποία ομάδες και οδηγοί γνωρίζουν πολύ καλά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Άλλωστε παραδοσιακά εκεί πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης, λόγω του συνδυασμού καλοκαιρίας αλλά και χαρακτηριστικών της αγωνιστικής διαδρομής που έχει πολλές απαιτήσεις στον αεροδυναμικό και όχι μόνο τομέα.

Ωστόσο, παρότι όλοι έχουν κάνει… υπερωρίες στο σιρκουί της Καταλονίας, ουδείς υποτιμά τις προκλήσεις και τις παγίδες που κρύβει. Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές δηλώσεις των οδηγών της Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

«Είναι ένα απολαυστικό στην οδήγηση σιρκουί, το οποίο γνωρίζουμε καλά. Οι πρώτοι δύο τομείς της διαδρομής έχουν ροή ενώ στον τρίτο, ζητούμενο είναι η διαχείριση των ελαστικών. Πάντως σε σχέση με τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, οι συνθήκες της πίστας είναι πολύ διαφορετικές. Το DRS παίζει καθοριστικό ρόλο και αποτρέπει τους προβλέψιμους αγώνες», λέει ο Daniel Ricciardo που πέρυσι ανέβηκε στο βάθρο του Grand Prix Ισπανίας.

Όσο για τον Daniil Kvyat, αγωνιζόμενος την προηγούμενη σεζόν με τα χρώματα της Scuderia Toro Rosso, είχε τερματίσει δέκατος-τέταρτος. Ο Ρώσος είπε σχετικά με το ισπανικό σιρκουί: «Προφανώς ξέρουμε καλά τη συγκεκριμένη αγωνιστική διαδρομή λόγω των πολλών χιλιομέτρων που καλύπτουμε εκεί στις δοκιμές εξέλιξης. Όμως αυτό δεν μειώνει το επίπεδο πρόκλησης. Επιλέγεται για τις δοκιμές λόγω της ποικιλίας που έχει σε στροφές αλλά και τις διάφορες άλλες προκλήσεις που κρύβει. Είναι μία δύσκολη, τεχνική πίστα, όπου αν τα κάνεις όλα σωστά, σου χαρίζει και απόλαυση».

Advertisement

Ο αγώνας της Κυριακής θα προβληθεί live από τον ΟΤΕ και την τηλεόραση του Alpha, όπου το F1 Countdown αρχίζει στις 2 το μεσημέρι!

Advertisement