Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γλίτωσε τις κυρώσεις από τη FIA ο Vettel

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γλίτωσε τις κυρώσεις από τη FIA ο Vettel

FORMULA 1

Γλίτωσε τις κυρώσεις από τη FIA ο Vettel

FORMULA 1

H παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού αποφάσισε να χαριστεί στον Sebastian Vettel, για το υβρεολόγιο μέσω team radio κατά τη διάρκεια του Grand Prix Μεξικού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Εκτός από τη λεκτική επίθεση στον αντίπαλό του στην πίστα, Max Verstappen, ο οδηγός της Ferrari εξαπέλυσε δύο «f*** off» με αποδέκτη τον τεχνικό έφορο της FIA και διευθυντή του αγώνα, Charlie Whiting. Ωστόσο με άμεση προτροπή του επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, έβαλε τελεία στα λεγόμενά του.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και των πανηγυρισμών του βάθρου το οποίο τελικά έχασε λαμβάνοντας ποινή 10 δευτερολέπτων για την άμυνα επί του Daniel Ricciardo, ο Γερμανός έσπευσε να απολογηθεί στον Whiting για τα λεγόμενά του.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, έστειλε γράμματα απολογίες, τόσο στον Βρετανό, όσο και στον πρόεδρο της FIA, Jean Todt. Παράλληλα, τόνισε πως θα επικοινωνήσει και με τον Max Verstappen ενώ ορκίστηκε πως δεν θα συμβεί ξανά κάτι ανάλογο.

FIA-Flag640

Η αντίδραση της ομοσπονδίας είχε ως εξής: «Μετά την ειλικρινή συγνώμη μου και τη δέσμευσή του για το μέλλον, ο πρόεδρος της FIA αποφάσισε κατ’ εξαίρεση, να μην αναλάβει πειθαρχική δράση έναντι του Κου Vettel. Η FIA πάντα καταδικάζει τη χρήση τέτοιου λεξιλογίου, σε όλα τα μηχανοκίνητα σπορ και περιμένει από τους αγωνιζόμενους πως θα δείχνουν σεβασμό και θα έχουν κατά νου πως αποτελούν παράδειγμα για το κοινό και κυρίως τη νέα γενιά. Σε κάθε παρόμοιο μελλοντικό συμβάν, θα υπάρξουν κυρώσεις».