Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί διαλύθηκε το ελαστικό του Vettel

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί διαλύθηκε το ελαστικό του Vettel

FORMULA 1

Γιατί διαλύθηκε το ελαστικό του Vettel

FORMULA 1

Η ενδελεχής ανάλυση από πλευράς Pirelli, έδωσε νέα διάσταση στο δράμα του Sebastian Vettel στο αυστριακό Grand Prix. Ο Γερμανός εγκατέλειψε ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία του ένατου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, όταν το πίσω δεξί ελαστικό του διαλύθηκε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η ευθύνη φάνηκε να πέφτει πάνω στη Ferrari που επέκτεινε το πρώτο stint του Γερμανού με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli (με τα κόκκινα διακριτικά) με την οποία είχε εκκινήσει τον αγώνα και προσπαθούσε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά, έχοντας ως στόχο να κάνει μόνο ένα pit stop στον 71 γύρων Grand Prix.

Όμως όπως αποκάλυψε η Pirelli, εξετάζοντας ότι έμεινε από το ελαστικό, δεν εντόπισε αστοχία στη δομή του, ούτε σημάδια έντονης καταπόνησης. Αντίθετα, όλα δείχνουν πως το ελαστικό του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, διαλύθηκε έχοντας πατήσει κάποια θραύσματα που βρίσκονταν στην πίστα του Red Bull Ring.

Advertisement
Advertisement

Ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψής του, που ήταν μάλιστα η τρίτη σε εννέα αγώνες , ο Vettel έμεινε στους 96 βαθμούς. Πλέον ισοβαθμεί με τον teammate του στη Scuderia, Kimi Raikkonen, ενώ είναι 46 πόντους πίσω από τον Lewis Hamilton και 57 πίσω από τον Nico Rosberg.