Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Force India: Παρουσίασαν τα χρώματα, το νέο μονοθέσιο αργεί…

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Force India: Παρουσίασαν τα χρώματα, το νέο μονοθέσιο αργεί…

FORMULA 1

Force India: Παρουσίασαν τα χρώματα, το νέο μονοθέσιο αργεί…

FORMULA 1

Η Ινδική ομάδα αποκάλυψε στην Πόλη του Μεξικό τα χρώματα του νέου της μονοθεσίου – της VJM08. Αυτό θα έχει ασημί στοιχεία, πορτοκαλί πινελιές και σε αντίθεση με πέρυσι. καθόλου πράσινο.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στο μονοθέσιο φιγουράρουν οι εταιρείες δυο κροίσων: Του ιδιοκτήτη της Force India Vijay Mallya(Kingfisher, Royal Challenge) αλλά και του πλουσιότερου ανθρώπου στο πλανήτη Carlos Slim (Telcel, Telmex, Smirnoff, Nec, Claro) που είναι Μεξικάνος. Η VJMO8 παρουσιάστηκε στην πόλη του Μεξικό, γενέτειρα του ενός εκ των δυο οδηγών της ομάδας Sergio Perez. Ο άλλος θα είναι ο Nico Hulkenberg. Το Μεξικό όπως ίσως γνωρίζετε θα φιλοξενήσει φέτος GP στις 1/11.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα ανακοίνωσε επίσης πως το νέο μονοθέσιο θα εμφανιστεί στη Βαρκελώνη στις 19/2. Στο μονοθέσιο που παρουσιάστηκε, μόνο το ρύγχος είναι με διαμόρφωση 2015.

Η Force India διατήρησε τους ίδιους πιλότους. Διακρίνονται αριστερά ο Γερμανός Nico Hulkenberg και δεξιά ο Μεξικάνος Sergio Perez

Μιλώντας στην παρουσίαση ο ιδιοκτήτης της ομάδας Vijay Mallya τόνισε: «Το μονοθέσιο του 2015 βασίζεται στις γνώσεις που αποκομίσαμε πέρυσι. Για μας είναι μεγάλο βήμα ότι χρησιμοποιούμε πλέον μια αεροσήραγγα στην Κολωνία που έχει κλίμακα 60%. Μέχρι τώρα δουλεύαμε στο Μπράκλεϊ σε μια αεροδυναμική σήραγγα με κλίματα 50%  που τεχνολογικά ήταν ξεπερασμένη. Πιστεύω πως χάρη στις δυνατότητες που μας δίνει η σήραγγα που χρησιμοποιούμε φέτος θα είμαστε σε θέση να κοντράρουμε τις μεγάλες ομάδες όταν αρχίσουν οι αγώνες στην Ευρώπη, το Μάιο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε στην ομάδα δυο κορυφαίους οδηγούς που μπορούν να τοποθετήσουν τη Force India στις πρώτες θέσεις του grid αλλά και στο βάθρο».

Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η νέα Force India θα φέρει καινοτομίες όπως μια νέα υδρο – μηχανική ανάρτηση που θα αντικαταστήσει τα παραδοσιακά ελατήρια. Η Force India χρησιμοποιεί μονάδα ισχύος Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση έγινε στο Μουσείο Σουμάγια που βρίσκεται στο κέντρο του Μεξικό. Σα στόχος της ομάδας τέθηκε η 3η θέση που πέρυσι πήρε η Williams.