Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Δύο υποχρεωτικά pit-stops στο Μονακό εν μέσω εσωτερικής διαμάχης

Ελλάδα 10:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(116) "FIA: Δύο υποχρεωτικά pit-stops στο Μονακό εν μέσω εσωτερικής διαμάχης"
    

FIA: Δύο υποχρεωτικά pit-stops στο Μονακό εν μέσω εσωτερικής διαμάχης

FORMULA 1

Το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού ενέκρινε την πρόταση για το δεύτερο υποχρεωτικό pit-stop στο Μονακό. Ωστόσο δύο μέλη του δεν έγιναν δεκτά στην συνεδρίαση.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Η πρόταση για τα δύο υποχρεωτικά pit-stops στο Μονακό είχε προέλθει από την επιτροπή για την F1, την προηγούμενη εβδομάδα. Οι δύο υποχρεωτικές στάσεις θα ισχύουν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιπλέον οι οδηγοί δεν θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν και τις τρεις διαθέσιμες γόμες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι η επιλογή γόμας για το δεύτερο pit-stop θα είναι ελεύθερη. Η παραπάνω αλλαγή αποσκοπεί στο να προσδώσει -έστω και τεχνητά- μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον αγώνα της Κυριακής.

Αλλά υπήρξαν και άλλα σημαντικά νέα από την συνεδρίαση του παγκόσμιου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA. Συγκεκριμένα δύο προβεβλημένα μέλη του, ο αντιπρόεδρος της FIA για τον αθλητισμό Ρόμπερτ Ριντ και ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην FIA, Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, δεν έγιναν αποδεκτά στην συνεδρίαση.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος ήταν ότι οι Ριντ και Ρίτσαρντς αρνήθηκαν να υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (non-disclosure agreements) πριν την έναρξη του συμβουλίου. Η κίνηση των δύο παραγόντων συμφωνεί με τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με τις έριδες που υπάρχουν εντός της FIA.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2025 είναι έτος εκλογών για την FIA. Τον Δεκέμβριο θα διενεργηθούν εκλογές για τον νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας. Είναι βέβαιο ότι ο νυν πρόεδρος, Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ, θα βάλει υποψηφιότητα.

Υπάρχουν αρκετοί δυσαρεστημένοι παράγοντες εντός και εκτός της FIA με τον τρόπο διαχείρισης του Σουλαγιέμ. Ωστόσο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια άλλη υποψηφιότητα που θα προβλημάτιζε τον Εμιράτη. Έτσι, μέχρι στιγμής, η επανεκλογή Σουλαγιέμ φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο. Εκτός και εάν η πρόσφατη στάση των Ριντ και Ρίτσαρντς έχει και συνέχεια στο άμεσο μέλλον.

Advertisement

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις