Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Δεν τα παρατάμε!

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Δεν τα παρατάμε!

FORMULA 1

Ferrari: Δεν τα παρατάμε!

FORMULA 1

Στην Ιταλική ομάδα είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε μέσο πίεσης ώστε να αρθούν οι περιορισμοί των κανονισμών και να επιτραπεί η εξέλιξη των μονάδων ισχύος για το 2015.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στη Ferrari δεν έκαναν όσο καλή δουλειά θα ήθελαν με τη φετινή μονάδα ισχύος που υστερεί σε απόδοση ενώ ταυτόχρονα είναι πιο απαιτητική σε καύσιμο. Ήδη από την 1/8 έχει απομακρυνθεί ως υπεύθυνος γι’ αυτό ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων Luca Marmorini.

Την προηγούμενη βδομάδα ήταν σε πλήρη εξέλιξη μια διαπραγμάτευση ανάμεσα στους 3 κατασκευαστές μονάδων ισχύος που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα της F1. Ο λόγος για Renault, Ferrari και Mercedes που κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι αλλά απέτυχαν να βρουν λύση. Η συζήτηση διεκόπη προς το παρόν καθώς δε μπόρεσαν να βρουν τη χρυσή τομή. Είχαν καταλήξει στην αποδοχή μιας βελτίωσης της μονάδας ισχύος κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος του 2015 αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε επιμέρους λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα επιτρέπονταν να βελτιωθεί.

Advertisement
Advertisement

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Marco Mattiacci μιλώντας σχετικά τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα συνεχίσουμε να συζητάμε παρότι κάποιος αλλάζει συνεχώς γνώμη. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε σ’ ένα νευραλγικό τομέα της F1, την καινοτομία και τον ανταγωνισμό. Μάλλον δε τα θεωρούν όλοι αυτά σημαντικές αξίες για τη F1. Αλλά την ίδια στιγμή εκτιμούμε το γεγονός ότι όλοι δείχνουν συγκαταβατικό πνεύμα ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει ν’ αλλάξει αυτό που συμβαίνει σήμερα αλλά με τρόπο δίκαιο για όλους. Ζητάμε ν’ αρχίσει ξανά η διαπραγμάτευση. Εμείς, η Renault και η Honda θέλουμε να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση. Δεν είναι μόνο οι ομάδες με τα οικονομικά προβλήματα. Πρέπει η ατζέντα να είναι κοινή για να βελτιώσουμε το σπορ, τα έσοδα και την ψυχαγωγία. Όλοι θέλουν μια καλύτερη κατάσταση αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Ως Ferrari θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε η F1 να παραμείνει επιτυχημένη».