Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Δε φταίει ο Kimi!

Ελλάδα 3:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Δε φταίει ο Kimi!

FORMULA 1

Ferrari: Δε φταίει ο Kimi!

FORMULA 1

Για πολλοστή φορά από την Ιταλική ομάδα υπεραμύνονται της φετινής απόδοσης του Kimi Raikkonen.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 35χρονος Φινλανδός που πριν λίγες μέρες (17/10) είχε γενέθλια είναι ο τελευταίος οδηγός που πήρε πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ferrari το 2007. Μάλιστα στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας από το 1980 μέχρι σήμερα είναι μαζί με το Schumacher οι μοναδικοί οδηγοί – πρωταθλητές με τα χρώματα της Ferrari.

Ο Raikkonen αποχώρησε στο τέλος του 2009 από τη Ferrari και πληρώθηκε το συμβόλαιό του για το 2010 ώστε ν’ αδειάσει μια θέση για τον Alonso. Ο Iceman έκανε το κέφι του δυο χρόνια στο WRC και επέστρεψε το 2012 στη Lotus. Μετά από δυο χρόνια με αξιόλογες εμφανίσεις και δυο νίκες (Άμπου Ντάμπι – 2012, Αυστραλία – 2013) ο Φινλανδός επέστρεψε στη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Οι φετινές εμφανίσεις του Raikkonen δεν είναι αντάξιες των δυνατοτήτων του, ο Φινλανδός έχει πάρει 47 βαθμούς έναντι των 141 βαθμών του Alonso. Ο Raikkonen έχει συμβόλαιο με τη Ferrari για το 2015 και είναι πιθανό του χρόνου να είναι δίδυμο με το Vettel στην Ιταλική ομάδα. Ο Raikkonen διαμαρτύρεται φέτος για το κράτημα της Ferrari ειδικά για την συμπεριφορά της στην αλλαγή πορείας.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Marco Mattiacci πιστεύει – παρότι αυτό δεν τεκμαίρεται από τα αποτελέσματα – ότι ο ρυθμός του Raikkonen έχει βελτιωθεί: «Είναι βέβαιο πως ο ρυθμός του Kimi βελτιώνεται. Αυτό ακόμη δεν έχει φανεί στη συγκομιδή βαθμών υπήρξε μια σειρά από παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά. Όμως η ταχύτητά του αυξάνεται».

Advertisement

Όλα δείχνουν ότι στο τέλος της χρονιάς ο Alonso θα εγκαταλείψει την Ferrari. Μέχρι τώρα σε 16 αγώνες τα κόκκινα μονοθέσια δεν έχουν κερδίσει. Αν αυτό συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι η πρώτη φορά από το 1993, εδώ και 21 χρόνια που η Ferrari ολοκληρώνει μια σεζόν χωρίς νίκη.