Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Χαμόγελα μπροστά στις κάμερες!

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Χαμόγελα μπροστά στις κάμερες!

FORMULA 1

Ferrari: Χαμόγελα μπροστά στις κάμερες!

FORMULA 1

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo και ο αντικαταστάτης του Sergio Marchionne παραχώρησαν χτες κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μαρανέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Montezemolo μετά από 23 χρόνια στην προεδρία της Ferrari ανακοίνωσε χτες την αποχώρησή του. Ο Marchionne θα τον διαδεχτεί στις 13/10 στην προεδρία της Ferrari. Ο Montezemolo προσπάθησε πολλάκις να ελέγξει τα συναισθήματά του λέγοντας πως τα 23 χρόνια στα οποία παρέμεινε πρόεδρος της Ferrari κύλησαν πολύ γρήγορα. Η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη για τη Ferrari και για έναν ακόμη λόγο, ο βασικός υποστηρικτής της Ιταλικής ομάδας, Emilio Botin, πρόεδρος της Santander έχασε αιφνίδια τη ζωή του από έμφραγμα. Η Ισπανική τράπεζα είναι ο βασικός χορηγός της ομάδας F1.

Ο Montezemolo μιλώντας θυμήθηκε το τηλεφώνημα του Enzo Ferrari πίσω στο 1973 όταν του ζήτησε να γίνει αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας. Με το Montezemolo επικεφαλής η Ferrari πήρε με το Lauda το τίτλο στους οδηγούς το 1975.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δεν εμπόδισε τον Niki Lauda 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, αντιπρόεδρο της Mercedes και γνωστό για την ευθύτητά του να πει: «Καλοσωρίζω το Marchionne που είναι γεννημένος νικητής, είμαι έτοιμος να συζητήσω μαζί του το μέλλον της F1». Επίσης περιέγραψε τα δάκρυα του Agnelli όταν ο Schumacher πήρε τον πρώτο τίτλο του με τη Ferrari το 2000.

Για ν’ αλαφρύνει το κλίμα αναφέρθηκε στις στιλιστικές συμβουλές που έδινε στο Marchionne που έκανε την αυτοκριτική του: «Όπως βλέπετε δεν τον άκουσα», απάντησε ο ισχυρός άντρας του γκρουπ FIAT. Mετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου ο Montezemolo επισκέφτηκε τη γραμμή παραγωγής όπου δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει στα συναισθήματά του. Μετά επέστρεψε στο γραφείο του, απάντησε προσωπικά στα μηνύματα απ’ όλο τον κόσμο και συνέχισε να δουλεύει μέχρι την τελευταία μέρα στο σχολείο.

Ο Montezemolo πέρα από την αναγέννηση της Ferrari το 2000 έχει οργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990, διετέλεσε πρόεδρος της FIAT, ηγήθηκε της Confindustria. Σήμερα το 90% των μετοχών της Ferrari ανήκει στη FIAT και το άλλο 10% στον Piero Ferrari. Η Ferrari πουλάει 7000 αυτοκίνητα το χρόνο και πέρυσι ανακοίνωσε 2.34 δις τζίρο με κέρδος 15.6%. Στα καθήκοντά του θα τον διαδεχτεί ο Sergio Marchionne, CEO της FIAT.