Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ξέφυγαν Hamilton και Mercedes

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Ξέφυγαν Hamilton και Mercedes

FORMULA 1

F1: Ξέφυγαν Hamilton και Mercedes

FORMULA 1

Με την ολοκλήρωση του δέκατου εκ των είκοσι-ενός αγώνων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, έχουμε πλέον σαφή φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων.

Advertisement
Advertisement

Στους οδηγούς, η έβδομη φετινή νίκη του Lewis Hamilton, που ήρθε παρότι ηττήθηκε από τον Valtteri Bottas στις κατατακτήριες δοκιμές και δεν είχε καταφέρει να τον περάσει στη μεταξύ τους μάχη στους πρώτους γύρους του Σίλβερστον, του έδωσε σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα.

Πλέον ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι 39 πόντους μπροστά από τον teammate του στη Mercedes, διαφορά που με την σταθερή ταχύτητα που δείχνει, δεν καλύπτεται εύκολα. Όσο για τον ανταγωνισμό από τις άλλες ομάδες, ο Max Verstappen είναι 87 βαθμούς μακριά ενώ ο Sebastian Vettel 100!

Μάλιστα ο Γερμανός που υπέπεσε σε ένα ακόμα λάθος, είδε το προβάδισμά του έναντι του teammate του στη Ferrari, Charles Leclerc, να συρρικνώνεται στους μόλις τρεις πόντους!

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα το χάος, παρότι έστω και καθυστερημένα «ξύπνησε» ο Pierre Gasly την ώρα που ο έμπειρος Kimi Raikkonen έχει μπει σφήνα ανάμεσα στους οδηγούς της McLaren και της Renault.

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών:

Στους κατασκευαστές η Mercedes έχει χαθεί στον ορίζοντα, καθώς τα έχει ήδη… 400! Η σύγκρουση Vettel-Verstappen επέτρεψε στη Ferrari να διατηρήσει διαφορά 52 πόντων από τη Red Bull Racing.

Advertisement

Οι υπόλοιποι είναι πολύ μακριά από το Top3, με τη McLaren να παρουσιάζεται σταθερά ως τέταρτη δύναμη, τη Renault να την ακολουθεί και την Alfa Romeo να συμπληρώνει την εξάδα.

Αυτές οι ομάδες έχουν ξεφύγει από την τριάδα των Racing Point, Toro Rosso και Haas, με τη Williams να παραμένει στο απόλυτο μηδέν.

Advertisement

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών: