Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Βαθμολογικό… ντέρμπι των ασημί!

Ελλάδα 5:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Βαθμολογικό… ντέρμπι των ασημί!

FORMULA 1

F1: Βαθμολογικό… ντέρμπι των ασημί!

FORMULA 1

Μετά από τα πρώτα τέσσερα Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019 έχουμε μεγάλη μάχη στη βαθμολογία – είναι όμως… εσωτερική!

Advertisement
Advertisement

Με τη Mercedes να έχει κάνει τέσσερα συνεχόμενα (1-2!), εύλογα μιλάμε για «εμφύλιο» ανάμεσα στους δύο οδηγούς της.  Κι αυτό διότι φέτος ο Valtteri Bottas δείχνει να ορθώνει ανάστημα έναντι του Lewis Hamilton.

Ο Φινλανδός νίκησε σε Αυστραλία και Αζερμπαϊτζάν ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητή σε Μπαχρέιν και Κίνα. Με τη μεταξύ τους διαφορά του ενός βαθμού, να προκύπτει από τον ταχύτερο γύρο που πέτυχε στο Άλμπερτ Παρκ ο Bottas.

Μετά τον αγώνα στην «Πόλη των Ανέμων», ο Sebastian Vettel κατάφερε χάρη στο δεύτερο συνεχόμενο βάθρο να «προσπεράσει» τον Max Verstappen, με τον Charles Leclerc να ακολουθεί από κοντά και τον Sergio Perez της Racing Point να είναι… «best of the rest», ισοβαθμώντας όμως με τον Pierre Gasly της Red Bull Racing και τον Kimi Raikkonen την Alfa Romeo Racing.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:

Στους κατασκευαστές η Mercedes έχει ήδη ξεφύγει, καθώς έχει προβάδισμα 74 πόντων έναντι της Ferrari, με τη Red Bull Racing να παραμένει σχετικά κοντά παρά τη φτωχή συγκομιδή του Gasly.

Advertisement

Στη μεγάλη μάχη για την τέταρτη θέση στους κατασκευαστές, κεφάλι έχει προς το παρόν η McLaren που έχει 18 πόντους, έναντι 17 της Racing Point.

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

Advertisement