FORMULA 1

F1: «Πόλεμος» στο midfield!

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: «Πόλεμος» στο midfield!

FORMULA 1

F1: «Πόλεμος» στο midfield!

FORMULA 1

Μπορεί μετά τους πρώτους επτά αγώνες της φετινής σεζόν στη Formula 1 να έχουμε δύο ομάδες που ξεχωρίζουν και τρεις σταθερούς πρωταγωνιστές, πίσω τους όμως γίνεται χαμός!

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes μετράει έξι νίκες και έχει βάλει πλώρη για ένα ακόμα τίτλο κατασκευαστών, με τη Red Bull Racing να την ακολουθεί και να ξεχωρίζει. Και δεν την απειλεί διότι ουσιαστικά, σε πρωταγωνιστικό ρόλο έχει μόνο έναν οδηγό της, τον Max Verstappen – την ώρα που η γερμανική ομάδα σκοράρει συνεχώς, τόσο με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Lewis Hamilton, όσο και με τον Valtteri Bottas.

Πίσω τους όμως, γινόταν χαμός πριν πάμε στο Βέλγιο για την έβδομη κόντρα της σεζόν, γίνεται χαμός και μετά από αυτή. Μόλις εννέα βαθμοί χωρίζουν τέσσερις ομάδες, σε μία συγκλονιστική κούρσα για τις θέσεις 3 έως 6 που μπορεί να μην έχει την αίγλη των τίτλων, παίζει όμως καθοριστικό ρόλο στα έσοδα των ομάδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

norris-spa19-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Η McLaren πέρασε πάλι τρίτη, παρότι έτρεξε με ένα μόνο μονοθέσιο. Ωστόσο η έβδομη θέση του Lando Norris, ήταν κατά τι καλύτερη από το πλασάρισμα των Racing Point στις θέσεις 9 και 10.

Την ίδια ώρα η Ferrari έμεινε στο απόλυτο μηδέν και πλέον νιώθει καυτή την ανάσα της Renault, που με τους Daniel Ricciardo και Esteban Ocon στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα, πήρε 23 πόντους μαζεμένους! Πρόκειται για την καλύτερη συγκομιδή της ως κατασκευάστρια εταιρεία στο σπορ!

Πιο πίσω, οι πόντοι της όγδοης θέσης του Pierre Gasly έδωσαν λίγη ώθηση στην AlphaTauri, την ώρα που η μάχη της ουράς παρέμεινε αμετάβλητη.

Advertisement

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το τρομακτικό ατύχημα στο GP Βελγίου (video)

Σχεδόν έτοιμο το καλεντάρι της F1 για το 2021!

Επίσημο: Τελικό καλεντάρι F1, με Τουρκία ανάμεσα στα 17 GP

Advertisement