Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Μεξικό… 2022

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Μεξικό… 2022

FORMULA 1

F1: Μεξικό… 2022

FORMULA 1

Τέλος στη αβεβαιότητα για το μέλλον του Grand Prix στο Μεξικό, με τους διοργανωτές του αγώνα να φτάνουν σε συμφωνία με τη Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η F1, η Corporación Interamericana de Entretenimiento (CIE) που είναι promoter του αγώνα και η τοπική κυβέρνηση της Πόλης του Μεξικού, βρήκαν τη χρυσή τομή και ο αγώνας θα παραμείνει στο καλεντάρι έως και το 2022.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στο Antiguo Palacio del Ayuntamiento της πόλης του Μεξικού. Όσο για τον αγώνα, θα συνεχίσει να διεξάγεται στο Autodromo Hermanos Rodriguez.

Μία πίστα που φιλοξένησε για πρώτη φορά Grand Prix το μακρινό 1963 και που επέστρεψε στο πρόγραμμα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2015. Από τότε, 1.3 εκατομμύρια θεατές έχουν βρεθεί στις κερκίδες ενώ υπολογίζεται πως τον αγώνα έχουν παρακολουθήσει από την τηλεόραση 380 εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα Grand Prix ιδιαίτερα δημοφιλές σε κοινό, ομάδες και οδηγούς, που φέτος διεξάγεται για εικοστή φορά. Πρέπει να σημειωθεί πως από το 2020 ο αγώνας δεν θα τιτλοφορείται Grand Prix Μεξικού αλλά Grand Prix της Πόλης του Μεξικού. Κι αυτό για να τονιστεί η συνεισφορά της τοπικής κυβέρνησης, που βρήκε τη λύση όταν άρθηκε η κρατική στήριξη στον αγώνα.