Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Πρωτιά στο Sprint και pole για Bottas

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βραζιλίας: Πρωτιά στο Sprint και pole για Bottas

FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Πρωτιά στο Sprint και pole για Bottas

FORMULA 1

O Valtteri Bottas επικράτησε στον Αγώνα Σπριντ της Βραζιλίας, μία καταιγιστική μονομαχία 100 χιλιομέτρων που έκρινε και τη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής. Έτσι πήρε την pole position και τους τρεις βαθμούς που τη συνοδεύουν στον δέκατο-ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο Max Verstappen πήρε τους δύο βαθμούς της δεύτερης θέσης και διεύρυνε το προβάδισμά του από τον Lewis Hamilton στους 21, παρά την επική προσπάθεια του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Όμως δούμε βήμα-βήμα πως εξελίχθηκε ο αγώνας Sprint. Το Interlagos υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 16 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 34

Όμως το θερμόμετρο στα paddock ήταν στα ύψη αφού είχε προηγηθεί το θρίλερ με την εξέταση της παρατυπίας του συστήματος DRS στη Mercedes W12 του Lewis Hamilton και το… ψηλάφισμα της πίσω αεροτομής της από τον Max Verstappen. Όλα αυτά, αφορούσαν στις κατατακτήριες δοκιμές από τις οποίες ο Βρετανός τελικά αποκλείστηκε.

Όσο για τον Ολλανδό, πλήρωσε πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ αλλά εκκίνησε τον αγώνα σπριντ πρώτος! Δίπλα του στην πρώτη σειρά είχε τη Mercedes του Bottas ενώ πίσω τους ήταν άλλοι δύο ταύροι: η Red Bull του Sergio Perez και η Alpha Tauri του Pierre Gasly. Ακολουθούσαν οι δύο Ferrari, οι δύο McLaren και οι δύο Alpine.

Advertisement

Στην εκκίνηση του αγώνα 24 γύρων , ο Verstappen, o Perez, o Leclerc και οι McLaren είχαν τη μέση γόμα ενώ στην πρώτη δεκάδα, τη μαλακή είχαν οι Bottas, Gasly, Sainz

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όσοι είχαν τη μαλακή γόμα είχαν ξεκάθαρο πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα οι Bottas-Sainz να περάσουν τον Verstappen.

Την ίδια ώρα ο Hamilton ξεκίνησε άμεσα την αναρρίχηση και μετά από 3 γύρους, ήταν ήδη 14ος – τον βοήθησε και η επαφή των δύο Alfa Romeo που οδήγησε τον Kimi Raikonen σε τετ α κε.

Advertisement

Μπαίνοντας στον γύρο 4 και με τα ελαστικά μέσης γόμας να αποκτούν ζωή, ο Verstappen πέρασε τον Sainz ενώ πιο πίσω, ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη του τίτλου πέρασε πρώτα την AlphaTauri του Yuki Tsunoda και μετά την Alfa Romeo του Giovinazzi. Επόμενος ήταν ο Fernando Alonso τον οποίο πέρασε στον γύρο 8.

Στον γύρο 9 είχαμε μία φοβερή μονομαχία ανάμεσα στον Charles Leclerc και τον Lando Norris, με τον Βρετανό που γιόρταζε τα 22α γενέθλιά του να περνάει πέμπτος!

Ενώ ο Bottas ήταν στο 1μιση δευτερόλεπτο από τον Verstappen και είχαν ξεφύγει από το τρενάκι των Sainz, Perez, Norris, πιο πίσω ο Hamilton κατάφερε στον γύρο 13 να απαλλαχθεί από τη McLaren του Daniel Ricciardo, μπαίνοντας στη δεκάδα. Και ξεκινώντας τον γύρο 15, πέρασε και την Aston Martin του Sebastian Vettel.

Και γύρο με το γύρο, κέρδιζε κι άλλο έδαφος, με επόμενα «θύματα» την Alpine του Esteban Ocon και την AlphaTauri του Gasly, πλησιάζοντας το τρενάκι πίσω από τη Ferrari του Sainz. Την ίδια ώρα ο Verstappen πίεζε τον Bottas, βρέθηκε πολύ κοντά του για 1-2 γύρους αλλά δεν ρίσκαρε να βρεθούν ρόδα με ρόδα. Με αποτέλεσμα, να μείνουν στις θέσεις 1-2 μέχρι τέλους.

Άλλωστε ο Hamilton, παρότι πέρασε και τον Norris και τερμάτισε πέμπτος, θα αναγκαστεί να εκκινήσει δέκατος αφού έχει ποινή 5 θέσεων στο grid λόγω αλλαγής κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog για το «Mexican Standoff» (video)
Ολοκληρώθηκαν οι Τελικοί του F1 in Schools Ελλάδος 2021
Ποιον θα βάλει η Alfa Romeo στο πλευρό του Bottas;