Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Pole για Leclerc, 1-2 η Ferrari

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βελγίου: Pole για Leclerc, 1-2 η Ferrari

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Pole για Leclerc, 1-2 η Ferrari

FORMULA 1

Την τρίτη pole position της καριέρας του στη Formula 1 πανηγύρισε στην πίστα του Σπα ο Charles Leclerc!

Advertisement
Advertisement

Ο Μονεγάσκος κυριάρχησε πλήρως, δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική παρουσία της Scuderia Ferrari από τις ελεύθερες δοκιμές. Μάλιστα, στο… νήμα ο Sebastian Vettel επιβλήθηκε του Lewis Hamilton με αποτέλεσμα η Scuderia Ferrari να πανηγυρίσει το #63 lock out στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην καρδιά των Αρδεννών είχαμε ξανά καλοκαιρία, με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 41.

Advertisement

To Q1 ξεκίνησε με τη Williams του Robert Kubica να φλέγεται, με την υβριδική μηχανή της Mercedes να παραδίδει πνεύμα. Αυτό προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας, με το χρονόμετρο να σταματάει 12.59 πριν το φινάλε της περιόδου.

Αυτό έδωσε και λίγο επιπλέον χρόνο στη Mercedes που δούλευε πάνω στο μονοθέσιο του Lewis Hamilton, μετά το ατύχημα που είχε στο FP3. Ο Βρετανός σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, με τη Ferrari να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από τις ελεύθερες δοκιμές, κάνοντας ξανά το 1-2. Μάλιστα το 1.43.587 του Leclerc ήταν μισό δευτερόλεπτο κάτω από το χρόνο του Vettel και περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο κάτω από τους υπόλοιπους!

Λίγο πριν μηδενίσει το χρονόμετρο παρέδωσε πνεύμα η υβριδική μηχανή της Ferrari στο μονοθέσιο της Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi, δίνοντας πρόωρο τέλος στη διαδικασία. Στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν ο Pierre Gasly με την Toro Rosso, ο Carlos Sainz με τη McLaren, o Daniil Kvyat με τη δεύτερη STR και οι δυο Williams.

Advertisement

Στο Q2 δεν είχαμε δράματα, η Ferrari έκανε ξανά το 1-2, αυτή τη φορά με τον Leclerc να σπάει το φράγμα του 1.43 και τις Mercedes μισό και ένα δευτερόλεπτο μακριά. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν η Haas του Romain Grosjean, η McLaren του Lando Norris, η Red Bull Racing του Alex Albon και η Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi.

Έτσι στο Q3 βρέθηκαν δύο Ferrari, δύο Mercedes, δύο Renault, η Red Bull του Max Verstappen, η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen και η Haas του Kevin Magnussen. Το ξεκίνημα του Q3 είχε θέματα… κίνησης, με τον Leclerc να είναι ταχύτερος στην πρώτη ζαριά, κατεβαίνοντας ακόμα πιο χαμηλά: στο 1.42.644! O Hamilton μπήκε σφήνα ανάμεσα στις δύο Ferrari να και έξι δέκατα μακριά, με τον Valtteri Bottas στο δευτερόλεπτο.

Στην τελική προσπάθεια o Leclerc βρήκε επιπλέον χρόνο, κατέβηκε στο 1.42.519! Αντίθετα ο Hamilton δεν βελτίωσε την επίδοσή του και αντί αυτού, ο Vettel κινήθηκε 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερα, εξασφαλίζοντας το 1-2 για τη Scuderia. Πρέπει πάντως να σημειωθεί η τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο κόκκινα μονοθέσια, με τον Μονεγάσκο ταχύτερο κατά επτά δέκατα! Μάλιστα είναι η έκτη συνεχόμενη φορά που ο 21χρονος επικρατεί του Γερμανού σε μάχη κατατακτήριων.

Η Mercedes έχει τα μονοθέσια της στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τον Max Verstappen να μένει πέμπτος, 1.1sec μακριά από το χρόνο της pole.

Αναλυτικά η κατάταξη: