Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Μπροστά και στο FP3 οι Ferrari, στον τοίχο ο Hamilton

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βελγίου: Μπροστά και στο FP3 οι Ferrari, στον τοίχο ο Hamilton

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Μπροστά και στο FP3 οι Ferrari, στον τοίχο ο Hamilton

FORMULA 1

Μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, οι Ferrari έκαναν το 1-2 και στην τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position για το Grand Prix Βελγίου.

Advertisement
Advertisement

Ο Charles Leclerc σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με τον Sebastian Vettel να τον πλαισιώνει, την ώρα που τα προβλήματα για τον Lewis Hamilton συνεχίστηκαν, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να καταλήγει στον τοίχο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σπα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 34.

Δράση αργήσαμε να δούμε, με τους πρώτους εκ των κορυφαίων συνδυασμών να μπαίνουν στο παιχνίδι μετά τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών στην ωριαία διαδικασία. Και ήταν οι Ferrari αυτές που συνεχίζοντας τη φόρμα της Παρασκευής, πήραν από νωρίς κεφάλι, με τον Vettel στο 1.44.657 και τον Leclerc ένα δέκατο πίσω του.

Advertisement
Advertisement

Οι Mercedes ήταν αρκετά πίσω στις πρώτες τους προσπάθειες, όμως τα πιο δύσκολα ήρθαν αμέσως μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας. Ο Hamilton έχασε τον έλεγχο της W10 στη στροφή 12, καταλήγοντας στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά και προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Advertisement

Το ασημί βέλος υπέστη αρκετές ζημιές στο εμπρός αριστερά τμήμα του ενώ η ανάγκη ελέγχου του προστατευτικού τοίχου, είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί αρκετός χρόνος αφού στα ελεύθερα δοκιμαστικά, υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας δεν σταματάει το χρονόμετρο.

Η δράση άρχισε με μόλις δώδεκα λεπτά να απομένουν στο FP3 και με το παραπάνω συμβάν ουσιαστικά να καταστρέφει το πρόγραμμα των ομάδων. Ο Leclerc έκανε ένα γρήγορο γύρο και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.44.206 τοποθετώντας εαυτόν στην κορυφή, την ώ ρα που ο Vettel εγκατέλειπε την πρώτη προσπάθεια μετά από ένα μπλοκάρισμα και τη δεύτερη, χωρίς προφανή λόγο.

Advertisement

Έμεινε δεύτερος, με τη Mercedes του Valtteri Bottas μία ανάσα πίσω του. Τέταρτος ήταν ο Daniel Ricciardo με τη Renault ενώ ο πέμπτος Max Verstappen με τη Red Bull, ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά από την καλύτερη επίδοση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Η μάχη της pole position θα αρχίσει στις 4 ώρα Ελλάδας.