Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Τοσκάνης: Ταχύτερος και στο FP3 ο Bottas

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Τοσκάνης: Ταχύτερος και στο FP3 ο Bottas

FORMULA 1

F1 GP Τοσκάνης: Ταχύτερος και στο FP3 ο Bottas

FORMULA 1

O Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην Τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Τοσκάνης, που αποτελεί τον ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός οδηγός που ήταν ταχύτερος όλων και στις δύο 90λεπτες περιόδους της Παρασκευής, πέτυχε το χατ τρικ. Ωστόσο, με τη Red Bull Racing να δείχνει πολύ ανταγωνιστική στη συγκεκριμένη πίστα, ο Max Verstappen πλασαρίστηκε ανάμεσα στις δύο Mercedes και πολύ κοντά στην απόλυτη επίδοση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πανέμορφη Τοσκάνη υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 41!

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα λεπτά της 90λεπτης διαδικασίας δεν είχαν ιδιαίτερη δράση και ήταν ο Valtteri Bottas, ταχύτερος όλων στην πρώτη αλλά και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, που έβαλε τη μαλακή γόμα και τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή των χρόνων.

Advertisement

Ακολούθησε ένα ακόμα διάλειμμα στη δράση αλλά με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, η πίστα πήρε φωτιά με όλους τους «μονομάχους» να λαμβάνουν μέρος στην τελευταία πρόβα ενόψει της μάχη της pole position που είναι προγραμματισμένη για τις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Advertisement

Με τη μαλακή γόμα ο Lewis Hamilton ήταν 176 χιλιοστά πιο αργός αλλά επιβεβαιώνοντας πως το Μουτζέλο ταιριάζει στη Red Bull Racing, ο Max Verstappen ξεκίνησε μία σειρά γρήγορων γύρων με τη μέση γόμα! Αρχικά μπήκε σφήνα ανάμεσα στις Mercedes, έπειτα πέρασε στην κορυφή με χρόνο 1.17.116.

Φτάνοντας στο τελευταίο τέταρτο της διαδικασίας, οι Mercedes συνέχισαν να πιέζουν με τη μαλακή γόμα. Αρχικά ο Bottas κατέβηκε στο 1.16.530, με τον Hamilton να ακολουθεί, με διαφορά 83 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Όμως ο Verstappen είχε ξανά απάντηση και με τη μαλακή πλέον γόμα, μπήκε ανάμεσα στις δύο Mercedes, όντας 17 χιλιοστά πίσω από την επίδοση του Bottas.

Την ίδια ώρα, ο νικητής του Grand Prix της Μόντσα, Pierre Gasly, που είχε την πέμπτη καλύτερη επίδοση, είχε έξοδο στη στροφή 11. Βγήκε στην αμμοπαγίδα αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα.

Στο φινάλε της διαδικασίας δεν είχαμε κάποια αλλαγή στην κορυφή, με την τριάδα των πρωταγωνιστών να υπόσχεται συναρπαστικές κατατακτήριες.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του έπους της Μόντσα

Επίσημο: Στην Aston Martin από το 2021 ο Vettel

Briatore: «Αυτή δεν είναι Ferrari»